1 SANIK DURUŞMAYA SEGBİS İLE KATILDI
Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda yapılan duruşmada,  tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Ayrıca 1 sanık, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

11 SANIĞA TAHLİYE
Celse arasında olay yerinde yapılan keşif raporu ile diğer belgelerin zapta geçirilmesinin ardından, cumhuriyet savcısı görüşünü açıkladı. Cumhuriyet savcısı, firari 2 sanık hakkındaki yakalama karının devamını, 11 sanığın tahliyesini ve tutuklu 12 sanığın bu halinin devamını talep etti. Olayda yaşamını yitiren Diyar Ayan'ın babası Bekir Ayan, cumhuriyet savcısının tahliyeye ilişkin mütalaasını kabul etmediğini belirterek, önceki beyanlarını tekrar ettiğini kaydetti. Söz verilen tutuklu sanıklar da cumhuriyet savcısının tutukluluk halinin devamına ilişkin mütalaasını kabul etmediklerini, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, tahliyelerini istedi.

2 SANIĞA YAKALAMA KARARI
Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, 10 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine ve 2 sanık hakkındaki yakalama kararının devamına hükmederek, duruşmayı 17 Mayıs'a erteledi. 

Editör: Haber Merkezi