Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), abone olacak müşterilerinden ''Zorunlu deprem sigortası'' poliçesi isteyecek.

SEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre 18 Ağustos'tan itibaren SEDAŞ'a abone olabilmek için ''Zorunlu Deprem Sigortası'' poliçesine ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Açıklamada, Yeni Afet Sigortaları Kanunu gereğince, ''Zorunlu deprem sigortası'' yaptırmayanların 18 Ağustos'tan sonra elektrik ve su aboneliğini başlatamayacağı belirtilerek, ''Bu durumdan en çok kiracılar etkilenecek. Çünkü kiralayacağı evin deprem sigortası yoksa elektrik, su gibi abonelikleri üzerine alamayacak'' ifadelerine yer verildi.

SEDAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Bekir Sami Güven ise yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: ''SEDAŞ'ın abonelik işlemleri sırasında ''Afet Sigortaları Kanunu'' gereğince yalnızca zorunlu deprem sigortası yaptıranların yeni ve devir abonelik başvuruları gerçekleştirebilecek. Abonelik esnasında istenilen evrakların için de 'Zorunlu deprem sigortası' poliçesi de bulunacak. Bugüne kadar zorunlu deprem sigortası kontrolü sadece tapu işlemlerinde ve konut kredilerinde yapılıyordu. 18 Ağustos'tan sonra yasa gereği sigortanın varlığı elektrik ve su abonelik işlemlerinde de kontrol edilecek.

Hem mevcut evlerde hem de bundan sonra yapılacak evlerde abone değişikliği olması durumunda, zorunlu deprem sigortası yapılmış olması gerekiyor. Bu tür abonelik işlemlerinin, kiracıların değişmesi nedeniyle sayıca tapudaki alım-satım işlemlerinden çok daha fazla olduğu, bu nedenle sigortalılık oranının artışını sağlayacak etkin bir kontrol olacağı bildiriliyor.''

Editör: Haber Merkezi