Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ulaşıma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yüce; “Öncelikle şehrimiz ulaşımında çok önemli bir yere sahip olan ve ulaşım konusunda SGK Kavşağı’nda inşa edeceğimiz proje için süreci bugün resmen başlatıyoruz. SGK Katlı Kavşağı ile bölgede zaman zaman yaşanan araç yoğunluğu sona erecek ve ulaşım rahat olacak. 

----


Yine ulaşım alanında güzel bir gelişmeyi daha paylaşmak istiyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşımlar uzun yıllardır talep ediliyordu. Meclis kararımızla havalimanına gidişleri de sağlamaya başlayacağız. Sabiha Gökçen Havalimanına taşıma yapan firmalara teşekkür ediyorum. Onları kapatma düşüncesinde değiliz. İlk olarak çok seri daha sonra aralıklı olarak taşıma hizmeti yapacağız.

----


Türkiye’nin yerli otomobiline de bir parantez açmak durumundayım. Ülkemizin 60 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştüren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin bir gurur tablosu olan bu çalışma için gurur duyuyorum. Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinde kullanılmak üzere yerli, milli ve elektrikli 54 yerli otomobile talip olduğumuzu da bir kez daha ilan ediyorum” dedi.

----

 

SOKAKLARA ÖRNEK GÖRÜNÜM
Şehre yönelik hizmetlerin sürdüğüne değinen Başkan Ekrem Yüce, “Lüleci Sokak ve Alifuatpaşa Suat Yalkın Caddesi’nde çalışmalarımızı tamamladık. Erenler Hacıoğlu Mahallesi Şehit Yaşar Güller Caddesi’nde de çalışmalarımız devam ediyor. Hacıoğlu’na yakışır bir cadde yapıyoruz. Biliyorsunuz Millet Bahçesi artık tamamlanmak üzere. Açıldığında bölgede artış gösterecek araç sayısını da dikkate alarak Yazlık Caddesi’nin tamamını duble yol haline getiriyoruz. 2019 yılında 304 kilometrelik yol güzergâhları 426 bin ton asfalt attık. Buradan da ilan etmek istiyorum; İnşallah 2020 yılında da şehrimizin tamamına yayılan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ana yollar haricinde kalan kısımları asfalt yerine beton yapmak daha avantajlı duruyor. Yerli olması, pratik, hijyen ve ekonomik olmasını değerlendiriyoruz” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi