UNKAPANI MEYDANI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, parti binasında basın toplantısı düzenledi. 6 ay içerisinde bitirileceği söylenen Unkapanı Meydanı’nın bir yılı aşkın bir sürede tamamlanamadığını söyleyen Keleş, “Neden bitirilmedi? Sözleşmenin fesih edildiği açıklandı. Peki burada Büyükşehir Belediyesi’nin bir zararı olacak mı? Bir kaybı olacak mı? Yeni ihale ile önceki ihale arasında ne kadarlık fark olacak” diye sordu. Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever’in açıklamalarına da cevap veren Ecevit Keleş, “AKP il başkanı açıklama yapıyor ve bizi kamuoyunu yanlış yönlendirmekle suçluyor. Sayın Tever, Sakarya’da tarımdan, turizme, sağlıktan, şehir içi trafiğe kadar onlarca sorun var. Halkın haklı taleplerini dile getirmek mi kamuoyunu yanlış yönlendirmek! 19 yıldır genel iktidar, 20 yılı aşkın süredir de yerelde iktidardasınız ve Sakarya’yı siz yönetiyorsunuz. Yurttaşlarımız bize ana muhalefet görevini verdi” ifadelerini kullandı.

TEVER VE YÜCE’YE SORULAR
Keleş, şöyle devam etti: “Şimdi yurttaşlarımız adına AKP İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na soruyorum;
1- Sakarya’da yurttaşlarımız yoğun bakım için Yalova’ya, Bolu’ya, Gebze’ye, İstanbul’a gidiyor. Sağlık alanındaki hizmet eksik ve yetersiz. Hasta yatak kapasitesi, ülke ortalamasının çok gerisinde hatta 81 ilin sonlarında kaldı. 2015 yılından beri Sakarya’ya 1.000 yataklı hastane yapılacak sözünü tekrarlayıp duruyorsunuz. Sözde hastanenin proje ihalesini büyük müjde diye kaç kez ilan ettiniz. Hastaneyi yaptınız da elinizi tutan mı oldu?
31.12.2020 bitirilecek denilen ve günlerce reklam yaptığınız 250 yataklı Acil Durum ve Yoğun Bakım Hastanesi’ne ne oldu? Bu hastanenin yeri ve kapasitesi 100 yataklı ve Orman Bölge Müdürlüğü bahçesine yapılacak denilerek değiştirildi. Acil Durum ve Yoğun Bakım Hastanesi yapılacak diyerek halkımızın aklıyla oynamaya çalışanlar bu hastane tamamlandı mı? Yapıldı da bizim mi haberimiz olmadı? Uzun yıllardır bitirilmesi beklenen üzerindeki tabelada 25.02.2021 tarihinde bitirilmesi gereken ToyotaSa Hastanesi’nde durum nedir, ne zaman halkımızın hizmetine açılacaktır.
2- 1943-1967-1999 depremlerini yaşamış olan ve çok yakında da yaşayacağımız büyük bir deprem için Sakarya’da ada bazlı dahi yerinde kentsel dönüşüm yapılmadı, hasarlı bina sorununu çözdünüz de bizim mi haberimiz olmadı?
3- 2010 yılında başlanılan Arifiye-Karasu demiryolu yatırımı durduruldu. Bu projenin akıbeti ne olacak? Bu projeyle ilgili Sayıştay raporunda devletin ne kadar zarara uğradığını kamuoyuna açıklayın.
4- 2020 yılı Ekim ayında çalışmalara başlanan ve ihalesinde 240 gün içerisinde bitirilmesi gereken SGK Köprülü Kavşağı ilan edilen tarihin üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen hala tamamlanamadı. SGK Kavşağı projesi ihale aşamasındayken SATSO Başkanı Akgün Altuğ haklı bir ikazda bulunmuştu ve belediye başkanına bir çağrıda bulunarak süresi içerisinde bitirin, aksi halde bölge esnafı mağdur olacak demişti. Ancak tamamlanamadı ve Unkapanı Meydanı’ndaki esnaf gibi bu bölgede de esnaflarımız mağdur edildi. Belediye Başkanı ve İl Başkanı SGK Köprülü Kavşağı ne zaman bitirilecek açıklasın. SGK Kavşağı Projeye uygun mu yapılıyor yoksa projenin dışına çıkıldı mı?
5- Tarım politikalarından bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı, 146 dönüm mutlak tarım arazisini sanayi alanına dönüştürürken imza veriyor ama her gün tarımı anlatıyor.
6- 22 tane yaylası olan, binlerce dönüm tarım arazisi olan Sakarya’da tarım ve turizmle ilgili ne yaptınız, anlatın dinleyelim.
7- Şekerpancarı üretim merkezlerinden biri olan Sakarya’da bir kg şekerpancarı üretilmiyor. Patates ve soğan yine öyle.
Şimdide çıkıp Sakarya’da kenevir üreteceğiz, lavanta üreteceğiz, işleyip satacağız deniliyor. Önce var olan tarımsal üretime sahip çıksaydınız! Sakarya’nın en kıymetli değerlerden olan Adapazarı Şeker Fabrikası’nı satanlar ne tarımdan ne de üretimden bahsetmesin.
8- Geyve İhsaniye taş ocağını işletenler köyün altını oydular. Hani siz çevreciydiniz? 18 yıldır neden ses çıkarmadınız?
9- SASKİ tarafından Taraklı’da milyonlarca lira harcanarak sadece temeli atılan atıksu arıtma tesisinin akıbeti ne oldu? Temeli atılan atıksu arıtma tesisi kaderine mi terk edildi? Bu tesis niye çürümeye terk edildi. Bu konuda da bir zahmet bir açıklama yapın.

10- Karasu’da sahil bandında yapılan imar düzenlemelerinde kimlere rant sağlandı? Kimler burada zengin oldu? Açıklayın yurttaşlarımız bilmek istiyor.
11- Karasu’daki 2 bin 200 dönüm alanda zemin bozuk diyerek yatırımdan vazgeçen BMC’ye verilen milyarlarca hibe için de bir şeyler söylemek ister misiniz? Tank Palet Fabrikası satılmadı kiraya verildi diyenlere milyon dolarlar karşılığında Tosyalı Holding’e devir edilirken sesiniz niye çıkmadı?
12- Serdivan AVM ve Cadde 54 için Sakarya halkına ait olan yeşil alanları Serdivan Belediyesi birilerine peşkeş çekerken sesinizi çıkartamadınız. Serdivan Belediyesi’nin sağladığı özel imkanlar dahilinde birilerine ticari çıkar sağlandı mı?
13- Şelale Park için harcanan 14 milyon TL’ye rağmen yarım kalan işler müteahhit tarafından bitirilmemesine rağmen belediye tarafından proje neden teslim alındı? Halkın gözünü boyamak için bir an önce açalım mantığıyla mı bu teslim gerçekleşti? Bu kadar para harcanarak yapılan park niye kiraya verilmeye çalışıldı?

14- Erenler-Küpçüler mevkiinde yani BİM deposunun arkasında Sakarya Nehri’ne 100 metre mesafeye yıllarca kimyasal akıtanlar niye bulunamadı, hala niye akıtılmaya müsaade ediliyor?

15- SASKİ’nin milyarlar harcanan HES projesi ne oldu?

16- Büyükşehir yasasıyla bünyenize geçen köy meraları ve köylere ait taşınmazları niye satıyorsunuz?

17- 1 milyon ton asfalt attık diye reklam yapanların biraz da köylerimizi ziyaret etmelerini rica ediyoruz. Köylülerimizin sizlere çok çok selamını getirdiğimizi de buradan söylemek istiyorum.
Sayın Tever ve Büyükşehir Belediye Başkanı; bunları açıklayın.
Her söylediğimiz sözün ardındayız, tekine dahi yalan diyemezsiniz. Siyaset yapın evet ancak hamaset ve yalanı terk edin. Benzeri hatırlatma ve ikazlarda bulunduk, bugün gördük ki ikazlar hiçbir işe yaramamış.”

CANLI YAYINDA TARTIŞALIM
İl Başkanı Keleş, sözlerini şöyle noktaladı: “Son olarak AKP İl Başkanı Tever’e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu şekilde basın üzerinden fikir beyan etmek yerine buyurun 4 Milletvekiliniz, Büyükşehir Belediye Başkanınız ve siz, ben de Grup Başkan Vekilimiz ile canlı yayında bir araya gelelim. Bu şekilde hem birileri basını tehdit etmemiş olur, hem de birbirimizin gözünün içine bakarak Sakarya’nın sorun ve sıkıntılarını konuşur, neler yapılması gerektiğini istişare etmiş oluruz.”

Editör: Haber Merkezi