Sakarya’da mesleki anlamda birliktelik sağlanması için 2004 yılı Aralık yılında kurulan ve kısa sürede hızla büyüyerek şehrin en büyük gazeteci meslek kuruluşu haline gelerek BİK’e akredite olan Sakarya Gazeteciler Birliği’nin gerçekleştirilen genel kurulu sonrasında Zeki Aydıntepe başkanlığında oluşan yönetim kurulu Serdivan Cadde 54’teki Cups&Clouds’daki ilk toplantısında görev dağılımı yaptı.

GÖREV DAĞILIMI

Marmara Gazeteciler Federasyonu ile Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruluşu olarak bünyesinde 8 gazeteciler federasyonu ve 86 gazeteciler cemiyet ve derneklerinin üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesinde bulunan SGB’nin yönetimde başkan yardımcılıklarına N. Müjdat Çetin ile Yücel Velioğlu, Genel Sekreterliğe Ekrem Ürdüç ve Muhasipliğe Engin Arapoğlu getirilirken, Salih Yalçıntaş, İbrahim Çorbacı, Betül Balcı ve Ahmet Kaya üye olarak görev aldılar.

BAŞKAN AYDINTEPE’DEN DAVET

SGB Başkanı Zeki Aydıntepe, gazetecilerin ev sahibi olabilmelerine yönelik çalışmalarıyla TOKİ tarafından ihale edilerek inşaatına başlanan Adapazarı Alandüzü’ndeki 159 konutluk ‘Gazeteciler Sitesi’nin inşaatının sürdüğünü belirterek, “Mesleğimizin itibarının artmasının yanı sıra meslektaşlarımızın daha iyi koşullara kavuşması, mesleki ve basın kuruluşlarının yaşadığı sorunların da çözümü için verdiğimiz çabamız sürecektir. Bu vesile ile Sakarya basınında birlikteliği sağlama adına tüm meslektaşlarımızı SGB çatısında birlik olmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi