TOKİ KAPSAMINDA
SGB Başkanı Zeki Aydıntepe birçok ilde gazetecilerin konut sahibi olması için gerçekleştirilen konut projelerinin bir benzerini Sakarya’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortaklaşa uyguladıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı;
2020 YILI PROJESİ
Adapazarı Alandüzü Mahallesi’nde 4 yılı aşkın zamandır yaptığımız çalışmayla birliğimize tahsisini gerçekleştirdiğimiz arazinin TOKİ’ye devrini sağlamamızla birlikte ‘Konut Projemiz’ 2020 yılı yatırımına alındı.
2-1 VE 3+1 KONUT
Türkiye genelinde yapılacak 100 bin konut projesi kapsamında, Sakarya Gazetecileri Birliği olarak tahsisini sağladığımız arazi üzerine 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 159 konut yapılacak.
TÜM MEDYA ÇALIŞANLARI
Öncelikli üyelerimiz olmak üzere Sakarya’da görev yapan tüm medya çalışanları konut projesinden yararlanabilirler. Bizim amacımız Sakarya’da görev yapan tüm meslektaşlarımızın konut sahibi olmalarını sağlamaktır. 
BAŞVURU BAŞLADI
Konut başvurusu yapmak isteyenlerin SGB’den alacakları onaylı yazı ile Ziraat Bankası Şubeleri’ne ön başvuru bedeli olan  2+1 (500 TL) - 3+1 (1000 TL) 15 Ocak’a yatırmaları gerekiyor. Konut tesliminde belirlenecek konut bedelinin yüzde 10’u peşin alındıktan sonra kalan bölüm 240 aya bölünecek ve artmayan sistem ile ödenecektir. Medya camiamıza konut projemiz hayırlı olsun”

Editör: Haber Merkezi