Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) 3. Olağan Kongresi’nde yeni yönetim kurulu Zeki Aydıntepe başkanlığında oluştu. Aydıntepe, mesleki sorunların çözümü konusundaki çalışmalarının yanında Sakarya Basın Sitesi’nin inşaatlarının da hızlandığını belirtti.

Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesindeki Sakarya Gazeteciler Birliği’nin (SGB) Serdivan Sen Otel’de gerçekleşen 3. Olağan Kongresi üyelerin geniş katılımı ile gerçekleşti.

Kongrede divan heyeti Münir Ali Kara başkanlığında Gürkan Kılıç, Funda Deryaoğlu ve Erol Ulu’dan oluştu. Üyelerin büyük bölümünün yer aldığı kongrede Başkanvekili Müjdat Çetin, 3 yıllık görev süreleri içinde yapılan çalışmaları anlatırken, mesleki sorunların giderilmesi ve özellikle internet sitelerinin de bir basın kuruluşu olmasını sağlayacak yasa için düzenlenen çalıştaylara Sakarya’dan SGB olarak katılarak görüş önerilerini sunduklarını belirtti.

Bunun yanında tasarruf genelgesi ile gazete aboneliği ve basın kuruluşlarına ilan- reklam verilmesi kısıtlamasının önüne geçilmesi için Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nce gerekli çalışmayı yaparak bunu kısmen çözdüklerini ifade eden Çetin, “Mesleğimize yönelik sorunların çözümü konusunda girişimlerimizi sürdürürken, meslektaşlarımızın da sosyal faaliyetlerine önem gösteriyoruz. Meslektaşlarımızın uygun şartlarla konut sahibi olmalarını sağlama adına TOKİ ile yaptığımız işbirliği ile başlayan 159 konutluk projemizde tüm hızıyla sürüyor” dedi.

SGB Başkanı Zeki Aydıntepe’de birçok ilde olduğu gibi Sakarya’da ilk kez yaptıkları girişim ile konut işini ele aldıklarını ve TOKİ işbirliği ile yapımına başlanan 159 konutun gelecek yıl bu aylarda tamamlanacağını ifade ederek, “Konut sahibi olunması konusunda bize destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnşallah hep birlikte anahtarlarını da sizlere teslim edeceğiz. Bunun yanı sıra yine bir basın merkezi yapma girişimimiz sürüyor. Sosyal aktiviteleriyle örnek olacak projemize karşı da nasıl ki konut işinde engeller çıkarıldıysa yine böyle bir engel var ama bunu da el birliği aşarak projemizi destek verenlerle hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Üyelerden söz alan Raif Ugan’da, konut işinin gerçekten zor olduğunu belirterek, “Kimsenin yapamadığını yapan birliğimizin yönetimini ve başkanı Zeki Aydıntepe’yi gerçekten kutluyorum. Bizim basın camiamıza sahip çıkıldığını, sorunlarımızın takip edildiğini gördük” diye konuştu.

Kongrenin ardından bir grup üye Adapazarı Alandüzü’nde yapımı süren evlerin inşaat alanını gezdiler.

Tek liste ile yapılan seçimlerde güven tazeleyen Zeki Aydıntepe başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. N. Müjdat Çetin, Salih Yalçıntaş, Ekrem Ürdüç, Ahmet Kaya, İbrahim Çorbacı, Yücel Velioğlu, Betül Balcı ve Engin Arapoğlu’ndan oluştu. Denetim Kurulu’na Metin Işıker, Erhan Tandoğan ve Akın Erden getirildi.

Diğer kurullar ise şöyle oluştu;

Editör: Haber Merkezi