Uygulama kapsamında; ilçe genelindeki muhtarlıkların yanı sıra sitelerde, işletmelerde, kamu ve eğitim kurumlarında oluşturulan geri dönüşüm üniteleriyle; tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının geri kazanımı sağlanacak.
EKONOMİYE VE ÇEVREYE KATKI
Doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerektiğini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sıfır Atık Projesi’yle birlikte ekonomiye ve çevreye katkı sağlanacağını ifade etti.
VATANDAŞLARLA İSTİŞARE EDİLDİ 
Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçirmeden önce ilgili tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra bölge esnafı ve vatandaşlarla da istişareler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Alemdar, atılan her adımda olduğu gibi bu projede de tüm dinamiklerle ortak paydada buluştuktan sonra hareket edildiğini belirtti.
DAHA SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN
Başkan Yusuf Alemdar, Sıfır Atık Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliği kapsamında uygulanacağını hatırlatarak, “Projemize Serdivanlı hemşehrilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler geri dönüşümün çevre ve ekonomiye olan katkılarının yanı sıra hangi atıkların geri dönüşüme nasıl kazandırılacağı noktasında da vatandaşlarımızla birebir görüşerek bilgilendirme yapıyor. Şehircilik noktasında önemli mesafeler kat etmiş Serdivanımızda; gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir yaşam bırakmak için tüm çabamızla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi