Toplam 14 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ilçedeki yapılaşmaya bağlı, binalarda mimari ve estetik açıdan belirli standartların oluşturulmasına dair "Estetik Kurulu" oluşturulmasını içeren madde, oy birliğiyle kabul edildi.

SERDİVAN’A DEĞER KATACAK
Madde ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Alemdar, hızla gelişen Serdivan’daki yapılarda modern çizgilerin yanısıra tarihi ve kültürel değerlerimizin de unutulmaması gerektiğini ifade ederek, bu kurulla birlikte Serdivan'a özgü mimari bir kimliğin de oluşacağını söyledi. Alemdar, “Binanın iç dizaynı ile ilgili kısım tabii ki orada ikamet eden kişiyi ilgilendirir ancak dış cephe kısmı herkesi ilgilendiriyor. Dolayısıyla binaların dış cephelerinde göz zevki kadar kültürel kimliğimizin de düşünülmesi gerektiğine inanıyoruz. Serdivan’ın modern kent kimliğine artı değer katmasının yanı sıra ilçeye, özgün bir mimari de kazandıracak olan Estetik Kurulu şehrin batıya açılan kapısı olan Serdivanımıza hizmet verecek” dedi.

KENTSEL VE ESTETİK TASARIM
Serdivan Belediyesi Estetik Kurulu oluşumunun şehircilik, mimarlık ve kentsel tasarım projeleri hakkında görüş bildirmek üzere kurulduğunu belirten Başkan Alemdar, kurulun amacının belediye sınırları içerisinde yer alan meydan, bulvar, cadde ve anayollardaki; cephe, çatı, renk ve malzeme gibi alanlarda kentsel ve estetik tasarıma dayalı kararlar almak olduğunu ifade etti.

GENÇ BAKIŞLARA İHTİYACIMIZ VAR
Toplantıya Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri de misafir oldu. Üniversite öğrencileri ile görüşen Alemdar, öğrencilere geleceğin yöneticileri olduklarını ve yarınki görevleri için kendilerini bugünden hazırlamaları gerektiğini belirterek, “Ülkemiz için çok daha güzel günler bizi bekliyor. İnşallah sizler cennet vatanımızda çok daha güzel hizmetleri hayata geçireceksiniz. Sizin gibi genç bakışlara her zaman ihtiyacımız var” dedi.
Meclis, yeni kurulan İştirakler Müdürlüğü ile ilgili mali ek bütçeyi görüşmek üzere 7 Mart Salı günü tekrar toplanacak.

Editör: Haber Merkezi