KORUCUK’TA BİR TANE BİLE LİSE YOK
Ender Serbes, Adapazarı Korucuk Mahalle Muhtarı Cevdet Koçak ve Karaman Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık ile bir araya gelerek, iki mahallenin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü. Muhtarların, mahalleleriyle ilgili en acil sorununun, lise ihtiyacı olduğunu dile getirdiklerini belirten Serbes, “Resmi rakamlara göre Korucuk’un nüfusu 21 bin 300, Karama’ın ise 12 bin 900. Bu iki mahallemizde toplam 34 bin nüfus yaşıyor. Yani Karapürçek, Taraklı ve Söğütlü ilçelerinin toplam nüfusu kadar. Önemli bir nüfus potansiyeline sahip olan Korucuk’da bir tane bile lise bulunmuyor. Karaman mahallemizde ise sadece bir adet lise mevcut. Her biri, en az bir ilçe büyüklüğünde olan bu iki mahallemizin sakinleri, çocukları için acilen lise yapılmasını istiyor. Artık çocuklarını Adapazarı ve diğer uzak ilçelerdeki okullara değil, kendi bölgelerine yapılacak okullara göndermeyi arzu ediyor.” dedi.

YER HAZIR OLMASINA RAĞMEN KARAMAN MAHALLESİ 10 YILDIR BEKLİYOR
Karaman Mahalle Muhtarlığı’nın 2012 yılında Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak mahallelerinde eğitim kurumları için ayrılan 10 dönümlük alana Güzel Sanatlar Lisesi, Tarımcılık Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi’nin en az bir bölümünün yapılmasını istediklerini vurgulayan Serbes, bu talebe Sakarya Valiliği ile Adapazarı Belediyesi ‘uygun’ görüşü bildirdiğinin altını çizdi. Serbes, “Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı da 2017 Devlet Yatırım Programı’na alınması konusunda gerekli değerlendirmenin yapılacağını belirtmiş. Ancak Maliye Bakanlığından onay, yani kaynak çıkmayınca da bu zamana kadar hiçbir gelişme sağlanamamış. Mahallede bulunan TES-İŞ Anadolu Lisesi bölgeye yeterli gelmiyor. Karaman Mahalle Muhtarlığımızın lise yapımı için talebinin aradan 10 yıl gibi uzun bir zaman geçmesine ve muhtarımızın Sakarya’lı etkin tüm siyasiler ile konuyu her platformda gündeme getirmesine rağmen bu talebin bir türlü karşılanmaması gerçekten üzücü.” diye konuştu.

VELİLERE EK KÜLFET OLUŞTURUYOR
Korucuk Mahallesi’nde ise, bir tane bile lise bulanmadığının bilgisini veren Serbes, açıklamasına şöyle devam etti: “1999 depreminden sonra, deprem konutlarının inşa edilmesiyle Karaman ve Korucuk Mahalleleri bu günkü halini aldı. Bu bölgede oturan insanların büyük bir çoğunluğu depremzede, yani sınırlı imkanlara ve dar gelire sahip olan vatandaşlarımız. Dolayısıyla mahallelerinde lise olmaması sebebiyle, çocuklarını uzakta bulunan okullara göndermeleri servis ve yol parası giderleri gibi ek bir külfet oluşturuyor. Ayrıca öğrenciler için de ciddi zaman kaybına neden oluyor. Bu iki muhtarımızın haklı taleplerini dikkate alarak yetkililerin her iki mahallemizde de lise yapımına öncelik ve hız vermeleri gerekir.”

SPOR KOMPLEKSİ YAPILMALI
Ayrıca, Karaman ve Korucuk mahallesi sakinlerinin içerisinde futbol sahası da bulunan spor kompleksi yapılmasını istediklerini vurgulayan Serbes, “Spor gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutar. Bu bakımdan spor tesisleri çok önemli. Gençlerimizin zamanlarını değerlendireceklerini, yeteneklerini keşfedecekleri spor tesislerine ihtiyaç var. Belediyelerimizden bu alanda talepleri var. Yine bu mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın her türlü hava şartlarında, sağlıklı bir şekilde rahatça alış-veriş yapacakları kapalı pazar yerleri yapılması güzel bir hizmet olacaktır. Bunun yanında Korucuk’un bir PTT merkezine ihtiyacı varken, Karaman’ın da bir Noter talebi var. Bu taleplerin belediyelerimiz ve ilgili kurumlar tarafından dikkate alınacağını ve bir an önce hayata geçirileceğini umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi