Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, bir ülkede hukuk yoksa hiç bir şeyin yolunda gitmeyeceğini ve insanların mutsuz olacağını belirterek, hukukun bu gün insanlar için hava kadar vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Ender Serbes, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, hukukun bu gün insanlar için hava kadar vazgeçilmez olduğunu belirtti. Türkiye’deki ekonomi, eğitim, sağlık, adalet ve tüm alanlarda yaşanan sıkıntının kaynağının tam olarak hukuk devleti kurallarının uygulanmamasından kaynaklandığına iddia ederek Serbes, ülkemizin hukukun üstünlüğü endeksinde 128 ülke arasında 107. sırada yer aldığını hatırlattı.

Serbes, şu bilgileri verdi; “Ne acıdır ki Türkiye Meksika ve Mali gibi ülkelerin gerisinde bulunuyor. Nijerya, İran ve Angola ile aynı puana sahibiz. Türkiye maalesef temel haklar konusu başlığında da 128 ülke içinde 123. sırada bulunuyor. Hükümetin yetkilerinin kısıtlanması başlığında ise durum daha kötü. 128 ülke arasında Türkiye 124. Sırada kendine yer buluyor. Daha bir çok başlıkta listede son sıralarda yer alıyoruz. Ülkemizde yaşanan bütün sıkıntıların kaynağı hukuksuzluk. Bu apaçık ortada. Hukuk devletini bir an önce inşa etmeliyiz. Bunu milletimiz için yapmalıyız.”

Editör: Haber Merkezi