Şeker-İş Sendikası Sakarya Şubesi 2. Olağan Genel kurulu yapıldı. Adapazarı Şeker Fabrikası'nda gerçekleşen kongrede tek aday olan Oğuz Kalay, delegelerin tamamının oyunu alarak başkan seçildi.

SEKTÖRDE İŞÇİ POTANSİYELİ BÜYÜK
Güven oyu olarak yeniden başkanlığa seçilen Oğuz Kalay, olağan genel kurul sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Gıda sektöründe büyük işçi potansiyeli olduğunu belirten Başkan Kalay, “Özellikle gıda sektörü için sendikalaşma çok önemli. Türkiye'deki büyük firmalara baktığınız zaman sendikasız iş yeri yoktur. Sendikasız iş yerleri büyüyemiyor. Büyümeye ihtiyacı olan ve kurumsallaşmak isteyen işyerleri işçilerin sendikalaşmasını desteklemelidir” dedi.

SORUNLARI SENDİKA İLE AŞILIR
Sendikal faaliyetler ve işçi sorunlarına değinen Başkan Kalay genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadeler er verdi; “Göreve geldiğimizden bugüne kadar geçen süreyi birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek geride bıraktık. Ülkemiz siyaset ve ekonomisine bakıldığında oldukça çetin geçen bir sürecin ardından yeni dönemin hem Şeker-İş camiasında hem de ülkemizde hayırlara vesile olmasını dileriz.
Değerli yol arkadaşlarımız, işçi sendikası olarak çalışma hayatında bizleri yakından ilgilendiren bir çok konu yer almaktadır. Kiralık işçilik yasasının çıkması, taşeronlaşma ve özelleştirme, iş kazaları ve meslek hastalıkları, sendikal nedenle iş akitleri feshedilen işçiler, işsizliğin tırmanması güvencesiz çalışma gibi çalışma hayatının kronikleşen sorunlarının çözümü kuşkusuz örgütlenmeden geçmektedir. Sendikalı işyerlerinde tüm bu olumsuzlukların minimum seviyeye inmiş olması, işçilerin refah seviyesinin göreli olarak yüksek olması bunun en net göstergesidir. Bu şiarla, Şeker-İş Sendikası olarak örgütlenme çalışmalarımız devam etmektedir.

SENDİKALAR AYAKYA KALACAK
Görevde bulunduğumuz süre zarfında ülke genelinde şeker sektörü üzerinde oynanan oyunları bozmak için hem hukuksal hem de kamuoyu oluşturmak üzere ciddi bir mücadele içine giren genel merkezimizin tüm gücümüzle destekledik. Bunun yanında sendikamızın örgütlenme çalışmaları, eğitim seminerleri gibi bir çok sendikal faaliyetin de yanında yer aldık. Unutulmamalıdır ki; dünyada ürettiğinin karşılığını ağlamadığına inanan insanlar var oldukça, sendikaların varlık sebebi de var olacaktır ve sendikalar mutlaka ayakta kalacaktır. Şeker-İş Sendikası Sakarya Şubesi olarak daha verimli çalışmalara imza atabilmek, güzel yarınlara birlik, beraberlik ve dayanışma içinde genel merkezimizle birlikte ulaşmamızı diliyoruz. Sakarya Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu‘nu tamamlamanın mutluluğu içinde, başta şubemiz olmak üzere Şeker-İş camiasına, ülkemize ve Türk işçi hareketine hayırlar getirmesini dileriz."

KONGREYE GENİŞ KATILIM
Şeker-İş Sendikası Sakarya Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu'na pandemi tedbirleri kapsamında geniş katılım sağlanırken; Genel kurula Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, Türk-İş Temsicisi Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ile yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve davetliler katıldı.

Genel kurulda yapılan seçim sonrası belirlenen Şeker-İş Sendikası Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
YÖNETİM KURULU

Şube Başkanı: Oğuz Kalay
Şube İdari Sekreteri: Erdal Genç
Şube Mali Sekreteri: Abdullah Dursun

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Kadir Yıldız
Gürcan Akgün

DENETLEME KURULU ÜYELERİ
İbrahim Aydınlı
Cavit Aşık
Orhan Gümüşel

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ
Yunus Emre İpar
Fahri Sevinç
Fehmi Acar

ÜST KURUL DELEGELERİ
Oğuz Kalay
Aydın Akbaş
Hasan Baytekin
Ahmet Cihan
Hakan Gündoğdu
Fatih Önger
Metin Toy

Baş Temsilci: Ertan bezirci

İşyeri Temsilcisi: Cihan Sak

İşyeri Temsilcisi: Alper Yıldız

İşyeri Temsilcisi: Arif Kahyaoğlu.

Haber: Sabahattin BİRİNCİ

Editör: Haber Merkezi