Adapazarı Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun başkanlığında 9 maddelik gündemle toplanan mecliste, ilk olarak gündem dışı konuşmalar gerçekleştirildi.

ADAPAZARI, EMİN ELLERDE
AK Parti’li meclis üyesi Behlül Bayrak, yaptığı gündem dışı konuşmada, Başkan Işıksu’nun istişare kültürüne verdiği önem ve katkıları çok önemsediklerini vurgulayarak, “Adapazarı, emin ellerdedir. Gurur duyuyoruz ve Başkanımızı destekliyoruz.” Diye konuştu.

MHP’li meclis üyesi Kerim Ergezen, sahipsiz hayvanlar rehabilitasyonu çalışmalarının çok önem kazandığını, can güvenliği ve sağlıklı yaşam noktasında gösterilen ehemmiyeti aktardığı konuşmasında, “Sn. Cumhurbaşkanımız da bahsettiler. Sokak hayvanları konusunda gösterilen gayretin daha da artacağına yönelik inancımız tamdır.” dedi.

HER ALANDA GAYRETLİ ÇALIŞMA
İYİ Partili Meclis Üyesi Doğan Şen, Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal hibe desteği vermesi önerisi içeren bir konuşma yaparken, CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise kentsel dönüşüm, kent kimliği, ticari ve sosyal projele, tarım ve turizm potansiyeli ile ilgili önerilerini sıraladı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Necdet Tömekçe, yaptığı cevabi konuşmada, İYİ Parti’li Şen’in önerisine istinaden, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkânları doğrultusunda tarımsal çalışmalara verdiği önemi aktardı. Tömekçe, CHP’li Akbay’ın konuşmasına cevaben ise Adapazarı’nın 84 mahallesinde her aşamada gayretli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

2022 AÇILIŞ YILI OLACAK
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, meclis gündemine geçilmeden evvel, belediyenin tüm çalışmalarını içeren bir sunum yaptı, projelerde gelinen son aşamaları ayrıntılarıyla paylaştı. Başkan Işıksu, “Adapazarı için ürettiğimiz her sloganın arkasında bir vizyon var. Bizler çok sevdiğimiz Adapazarı’mızın bugününü ve yarınını düşünüyoruz. Her çalışmamızı şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıyor ve istişare kültürüne büyük önem veriyoruz. İnşaallah 2022, projelerimizin açılışlarını yaptığımız bir yıl olacak.” dedi.

DEVASA YATIRIMLAR ADAPAZARI’NDA
Adapazarı Belediyesi’nin hayata geçen projeleri ile birlikte merkezi hükümetin Adapazarı’na kazandırdığı devasa yatırımların da olduğunu belirten Başkan Mutlu Işıksu, “Bizler, çok sevdiğimiz Adapazarı için 7/24 gayretle mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Gerek belediyemiz tarafından sunulan proje ve çalışmalarda gerek Büyükşehir Belediyemizin çabalarında, başta Genel Başkan Yardımcımız Sn. Ali İhsan Yavuz olmak üzere Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve teşkilatlarımızın gayretleriyle hükümetimiz tarafından Adapazarı’mıza verilen yatırım kararları ve yükselen devasa inşaat çalışmaları ile Adapazarı’mızın çehresi değişiyor. Her birine şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

ADAPAZARI ŞEHRİN KALBİDİR
Başkan Işıksu, konuşmasının devamında, “Hatırlıyorum da birkaç meclis öncesinde düşüncelerimi şu şekilde ifade etmiştim. Adapazarı’mızda yaşamakla gurur duymamız lazım. Adapazarı, bu şehrin kalbidir. Tüm gelişmeleri gösteren, yeni hizmetlere, devasa yatırımlara ev sahipliği yapan, ticaretin, yatırımın, bereketin merkezidir Adapazarı. Adapazarı’mızda neler oluyor, farkında mısınız? Şöyle bir baktığımızda başta sağlıkta olmak üzere her alanda devasa yatırımların hepsi Adapazarı’mızda.”

ADAPAZARI’NI YARINLARA HAZIRLIYORUZ
“Bizler peki ne yapıyoruz? Adapazarı’mızda devasa yatırımların olduğu alanları gerek imar düzenlemeleriyle gerekse ihtiyaca cevap veren altyapı üstyapı tüm çalışma ve projelerle yarınlara hazırlıyoruz. Şehir Hastanesinin olduğu Kuzeyde, Kuzey Revizyonu İmar Planları çalışmaları.... O bölge inanılmaz bir gelişim gösterecek, cazibe merkezi olacak ve inanın o noktalar için geceli gündüzlü çalışma yapıyoruz. Biz, icraat ortaya koyuyoruz ve bu anlayış doğrultusunda hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MECLİS GÜNDEMİ
Başkan Mutlu Işıksu’nun konuşmasının ardından 9 maddelik meclis gündemine geçildi. Gündemin son maddesinde Denetim Komisyonu seçildi. AK Partili meclis üyeleri Türkan Resüloğlu, M. Reşit Yazıcı ve Özkan Yetim, MHP’li Mehmet İr ve İYİ Partili Ahmet Başaran denetim komisyonuna seçildi.

IŞIKSU’DAN ETİK DAVRANIŞ MESAJI
Oylamaların ardından konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Meclis üyelerimizle, kamuoyu ile fikirlerimi paylaşmak ve bir öneride bulunmak istiyorum. Komisyon kararının basına servis edilerek spekülasyon oluşturma çabalarını hazin bir yaklaşım olarak görüyorum. Basın mensuplarımız tabii ki işlerini yapıyor ve gayet de iyi yapıyorlar. Bu yaklaşım yasal olabilir, ancak etik değildir. Ben, bu davranışı önce kendi partisinden meclis üyesi arkadaşlarının ve sonra diğer tüm meclis üyelerimizin iradesine bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Bizim, yaptığımız tüm davranışlarda, sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Adapazarı, -kim ne derse desin, nasıl davranırsa davransın- şehrin kalbi olmaya, büyümeye, gelişmeye, her anlamda ilerlemeye devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Bir sonraki meclis toplantısı 7 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi