‘KULÜBÜN MALİ YAPISINI DÜZELTTİK’

Dernek Başkanı Murat Demircioğlu, Türkiye’nin geçirdiği sorunları ve Sakarya’ya daha iyi hizmet verebilmek adına verecekleri çabaları dişle getirdi. Demircioğlu, “Dünyamız önemli bir sınavdan geçmektedir. Ülkemiz de önemli birçok sınavdan geçiyor. Salgın, ekonomi, Suriye, Azerbaycan, Ege, DEAŞ, PKK gibi birçok sorunla karşı karşıyayız. Yaşadığımız şehir ve bölge jeolojik yapısı ile deprem tehdidiyle beraber yaşamamıza sebep oluyor. Bütün bu ve benzeri sorunlara rağmen hayat devam ediyor. Bu nedenle hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. 2018 yılında yapılan genel kurulda yönetimi devraldık. Tahsil edilemeyen borçlara rağmen iyi bir geliri olması lazımdı. Ancak yaptığımız muhasebe incelemesi gelirlerin kaydında ve harcanmasında karışıklıklar olduğunu gösterdi. Yaptığımız çalışmalarla önce kulübün mali yapısını düzelttik. Gelir ve giderlerini şeffaf hale getirdik. Tek sorunumuz geçmiş yönetimin, yönetim kurulu başkanının bir yakınına kiraya verdiği, kontratı bile bulunmayan çok cüzi bedelli Şehir Restorandır. Yasal ve etik olmayan bu sorunu da yakında çözeceğimizi umuyorum.” diye konuştu.

KURULUŞ GAYESİNE UYGUN ETKİNLİKLER

Yaptıkları faaliyetlerden bahseden Demircioğlu, “Yönetimi devraldığımız günden itibaren kulüp binasını sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine açtık. Kulübümüzün kuruluş gayesine uygun olarak bir kültür merkezi ve sosyal hayatı canlandıran bir buluşma alanı haline getirdik. Kısıtlı imkanlarımızla ve üyelerimizin desteği ile öğrencilere burs vermek, cezaevindeki mahkum kadınlara yardım göndermek, salgın esnasında yalnız yaşayan yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak gibi faaliyetlerimiz oldu” dedi.

‘DERNEĞİMİZİ GENÇLEŞTİRİYORUZ’

Yeni dönemde de gerçekleştirecekleri faaliyetleri aktaran Murat Demircioğlu, “Yeni dönemde bu ve benzeri sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi daha organize bir şekilde yapacağız. Bunun için üyemiz olan gençlerden oluşan gönüllü çalışma grupları oluşturuyoruz. Bir anlamda derneğimizi gençleştiriyoruz. Kısaca kulübümüzün imkanlarını arttırarak halkın hizmetine sunuyoruz” ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi