Hız kesmeden devam eden programın bu haftaki seyrinde Rektör Savaşan’ın; çocukluk ve gençlik yılları, ailesi, eğitim hayatı, yüksek lisans ve doktora eğitimi sürecinde yurtdışında yaşadıkları, proje ve çalışmaları konuşuldu.

“KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK MİSYONLAR YÜKLENDİK”
Prof. Dr. Savaşan’ın çocukluk ve gençlik yıllarıyla başlayan programda, 1969 yılında köyden Tokat merkeze giden bir ailenin 1971 doğumlu çocuğu olduğunu söyleyen Savaşan, orta halli bir aileye mensup olduğunu, çocukluk yıllarının merkeze yakın civarda geçtiğini belirtti. Eğitime önem veren bir ilde büyüdüğünü belirten Savaşan, “eğitim ortamımız oldukça iyiydi, rol model aldığımız bizleri davranışlarıyla, tutumlarıyla etkileyen öğretmenlerimiz vardı. İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nde okudum. İmam hatip okullarında, derslerde başarıyı önemseyen bir yandan da edebe önem veren, hayatın içinde olmayı misyon olarak yükleyen bir ortam vardı.” dedi.

“AKSİYON SEVEN BİRİYDİM”
Programın devamında, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde okuyan Savaşan, üniversite yıllarını anlatırken “İstanbul kendi başına bir okul, benim için üniversite hayatı bulunduğum STK’lar da dahil olmak üzere birçok açıdan lisenin devamı niteliğindeydi. Sakin bir görünüşüm var ancak kendi çapımda içinde bulunduğum mecralarda kendini gösteren, aksiyon seven biriydim. O dönemlerde hiç boş kalmıyor, sürekli kültürel, sosyal aktivitelerde bulunup, etkinliklere katılıyorduk” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER ZAMANI İYİ ORGANİZE ETMELİ”
Gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Savaşan, “Gençlere hedefli olmayı öneriyorum, hedef belirleyip bu hedefler doğrultusunda ilerlemek başarı getirir. Hedefler değişebilir, revize edilebilir. Keşkeleri azaltmaya çalışın, zamanı iyi organize edin. Tüm hedefleri hayata sığdırmak mümkün. Gençler, kendilerini akıntıya bırakmamalı. Hayatı, organize etmeyi, yönetmeyi bilmeli.” ifadeleriyle hayata dair tecrübeleri ışığında gençlere yol gösterdi.
Röportajın devamını ‘Şehir Konuşuyor’ sosyal medya hesaplarından Yorumluyorum Tv Youtube Kanalı, Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinden takip edebilirsiniz.Seda PEKER

Editör: Haber Merkezi