Şehrin dinamiklerini ağırlayan programın bu haftaki seyrinde İsmail Karakullukçu’nun çocukluğu ve gençliği, öğretmenlik, müfettişlik yılları, aile hayatı, siyasete giriş serüveni, doğup büyüdüğü Arifiye’de gerçekleştirdiği hizmetler konuşuldu.

KENDİ HAYVANLARIMIZIN ÇOBANIYDIK
Programın başlangıcından çocukluk yıllarından, “Sakarya Arifiye doğumluyum. Babam belediyede memurdu. 7 çocuklu bir ailenin 3. çocuğuyum. Mücadeleler içerisinde geçen, çok da rahat olmayan bir hayat geçirdim. 7-8 yaşlarındayken hayvanlarımız vardı. Arifiye’de kasaba şartlarında Büyükdere dediğimiz bölgede hayvanlarımızı otlatıyorduk. Kendi hayvanlarımızın çobanıydık.” şeklinde bahsetti. Eğitim hayatı boyunca ailesinde okuyan akrabalarından ve babasından çok destek gördüğünü belirten Belediye Başkanı; “Aile içerisinde okuyan akrabalarımız, büyüklerimiz bizi okumaya, eğitimde başarılı olmaya yönlendiriyordu. Babam, tüm çocuklarının okumasını istiyordu. Bizi okutabilmek için tüm kaynaklarını seferber ediyordu.” ifadeleriyle babasının desteklerini dile getirdi.

HİÇ BOŞLUK BIRAKMADIM
Devamında, Belediye Başkanı; Arifiye Ortaokulu’nu ve Arifiye Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra eğitim sürecini anlatırken “O dönemlerde öğretmenlik eğitim yüksek okullarında oluyordu. Ben de Bolu Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirdim. 2 yıl bu okulu devam ettim ve hiç boşluk bırakmadan okulun devamında 1986 yılında öğretmen oldum. İlk görev yerim Kahramanmaraş Topçalı Çakallık köyüydü. 5-6 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Yönetimi Denetimi Bölümünü bitirdim. Öğretmenlik yaparken adeta öğrencilik yıllarıma geri dönmüştüm.” dedi.

KAZANMAYI DA KAYBETMEYİ DE BİLİYORUM.
Siyasi serüveninin, insanlara fayda sağlamak ve topluma hizmet etme arzusuyla başladığını, hizmet etme konusunda millete boyun borcu olduğunu ifade eden Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Babam belediyede çalışıyordu. Birkaç kez aday adayı olmuştu ancak kendisine nasip olmadı sonrasında arkadaşlarımın teşvikiyle bizimle ilgili bir süreç başladı. 2004 yılında siyasete girdim, cüzi miktarda bir oyla birinci seçimi kaybettik. Kazanmayı da kaybetmeyi de biliyorum. 2009 yılında tekrar aday oldum ve Allah nasip etti kazandık. %53 gibi %68 ve %63 gibi güzel oylarla kazandık.” dedi.

GENÇLERİMİZ VATANINI MİLLETİNİ SEVEN GAYRETLİ KİŞİLER
Programın devamında Yahya Bakır’ın “Organize Sanayi Bölgesinin ve büyük firmaların Arifiye sınırları içerisinde olmasının ilçeye katkıları nelerdir?” sorusunu Belediye Başkanı, İlçede fabrikalarda çalışan birçok insan olduğunu ancak bu organize sanayi kuruluşlarının aradığı eleman olabilmenin önem teşkil ettiğini, düz işçinin yanı sıra iş verenlerin eğitimli bir kitle ve çalışma azmi gösterecek, sebat edecek kişiler aradığını dile getirirken “Gençlerimiz; çalışkan, verimli, vatanını milletini seven, bir yerlere gelme gayreti içerisinde olan kişiler ancak bu saydığımız özelliklerin eğitimle biraz daha düzeltilmesi gerekiyor. Arifiye’de 25.000 çalışanımız var.” ifadelerini kullandı. Röportajın devamını ‘Şehir Konuşuyor’ sosyal medya hesaplarından Yorumluyorum Tv Youtube Kanalı, Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinden takip edebilirsiniz. Seda PEKER

Editör: Haber Merkezi