Şehirde büyük bir ivme kazanan programın bu haftaki seyrinde genç iş insanının; çocukluk ve gençlik yılları, aile hayatı, küçük yaşta ticaretle kesişen yolu, ticari atılımları, uluslararası kuruluşlarla yaptığı çalışmaları, yeni sektörlere açılımı ve pazar keşifleri, marka bilinci konuşuldu.

“BİZ SANAYİİ BIRAKMASAK SANAYİ BİZİ BIRAKACAKTI”
Programın başlangıcında İş İnsanı Arabul çocukluk yıllarını, “Babam oto elektrikçiliği üzerinde inanılmaz deneyimleri olan ve bu sahada hayatını sürdüren bir iş insanıydı ve kendisine, ‘Ticari hayatıma sanayide başladım ancak işlerimin en iyi olduğu dönemde sanayi bırakacağım çünkü ben sanayi bırakmazsam bir gün sanayi beni bırakacak.’ diyerek işlerinin en iyi olduğu dönemde sanayiyi bıraktı. Akabinde benimde içerisinde aktif bir şeklide bulunduğum, sonrasında kendi yolumu çizdiğim ticari hayatımız başlamış oldu.” ifadeleriye anlattı.

“KÜÇÜK YAŞIMDA UÇAĞA ATLADIM VE GİTTİM”
Devamında İbrahim Arabul; “Sekiz yaşından on dört yaşına kadar çıkış yakaladığımız ilk şubemizde, babamla birlikte çalıştım. Çocukluğum telefon kokularını teneffüs ederek geçti, telefonla büyüdük, diyebilirim. On dört yaşında annem ve babam muvafakatname vererek beni Küba’ya toplantıya gönderdi.” ifadeleriyle küçük yaşta ticarete başladığını anlattı. Askerden geldikten sonra babasının “Biz artık seninle aynı çatı altında çalışmayacağız. Seni doğru şekilde yetiştirdiğime inanıyorum. Bundan sonrasında ben senin kararlarını etkilerim. Sen benim kararlarımı etkilersin. Birbirimizin algısına, fikrine zarar vermeyelim.” sözleri ile kendi yolunu çizdiğini ifade etti.

“MYFİ BENİM İÇİN B PLANIYDI”
Hedeflerinin Bilgi Teknoloji Kurumu’ndan yetki alarak interneti direkt olarak müşteri ile buluşturmak olduğunu, Myfi markasının bu amaçla kurulduğunu belirten Arabul, “20 milyon hanede yani bireysel ve kurumsal tarafta olan internet kullanıcılarını rakip operatördeki internet kullanıcılarını kendi operatörümüzdeki internet kullanımına taşıma yetkisine sahip olduk. Devletin bize verdiği yetki sayesinde Türkiye’nin en önde gelen operatörünün altyapısını kullanarak müşteri de fiyat avantajı ve taahhütsüz bir şekilde müşterilere konfor yolu açarak evinde internet kullanımını ve deneyimini sağlıyoruz.” dedi.

“ETİKETTEN BİR ER MEYDANIDIR”
Etiketten markasıyla Endüstriyel Etiket Üreticiliği yapan İbrahim Arabul, “Etiket bir er meydanıdır. “Bizim Etiketten’i kurma hikayemiz tam olarak şöyle; aslında etiketten diye bir iş yok ya da böyle bir kavram bu işi oluşturabilecek bir denge yok.” İfadeleriyle 40 milyar dolarlık bir pazarda her türlü fikre açık olduğunu ve bu işi özellikle Sakarya’da ciddi kadrolaşmalarla büyütmek istediğini belirtti. Röportajın devamını ‘Şehir Konuşuyor’ sosyal medya hesaplarından Yorumluyorum Tv Youtube Kanalı, Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinden takip edebilirsiniz.Seda PEKER

Editör: Haber Merkezi