Arslan Konuk, oğlu ile birlikte keyifli dakikalar geçirirken Yahya Bakır’ın sorularını yanıtladı. İş insanı, hayatı boyunca daima zorlukları fırsata çevirmeye çalışmış insanların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalar yaptığını belirtti. ‘Tebessüm en büyük sermayemdir.’ diyen Sayın Arslan Konuk eğitim hayatını Sakarya’da sürdürdüğünü ardından Düzce’de İşletme Muhasebesi Bölümü’nü tamamladığını belirtti. ‘Eğitim hayatım sürecinde yaz aylarında boş durmadım, bilgi birikimini arttırmak üzere çalışmalar yaptım.’ dedi.

ANILARI ANLATTI

Ataerkil bir ailede dünyada geldiği, sarayda başaşçı olarak çalışan büyük dedesinin saray yaşantısını görmeye fırsatı olduğunu, saray kültürünü yakından tanıyıp ailesine aktardığını belirtti. Ticaretin aileden geldiğini belirten Arslan Konuk, ‘Birçok devlet büyüğünün ailemizin işlettiği lokantada ağırlama fırsatımız oldu, misafirlerimize hizmetlerimizi kültürümüzle birlikte yansıttık. Lokantamız adeta şehrin misafirhanesiydi.’ ifadeleriyle Hacı Baba Lokantası’nın şehir hafızasındaki yerini anlattı.

VATAN VE BAYRAK SEVGİSİ

Programın devamında aile yaşantısından bahseden Arslan Konuk, eski idman yurtlu olan babasının futbol anılarından bahsederken bir yandan da babasının Adapazarı ve Türkiye şampiyonluklarında yer aldığını belirtti. ‘Babam hem şehrin kültürel hayatında hem de sendikalarda oldukça aktifti. Vatan ve bayrak sevgisi babam için çok önemliydi. Babam özgüveni yerinde ve duruş sahibi bir adamdı.’ diyerek babasıyla biriktirdiği anılarını paylaştı. ‘Evimizden hiç misafir eksik olmazdı, çat kapı gelen tanrı misafirimiz çok olurdu. Ailem insanların ihtiyaçlarının gidermek üzerine hassas davranırdı.’ diyen İş İnsanı Arslan Konuk gençlik yıllarına geri dönerek rahmetli babası Enver Konuk’u andı.

Sigortacılığa 1999 yılında depremin ardından başladığını belirten Sayın Konuk, ‘Sigortacıların karşılarındaki insanı müşteriden ziyade bir insan olduğunu düşünmeli ve en iyi hizmeti verebilmek adına insanların beklentilerini karşılamak üzerine çalışmalıdır.’ ifadeleriyle poliçelerin en küçük ayrıntılara kadar incelenerek yapılması gerektiğini belirtti.

SİGORTACILIĞIN KAPSAMINI ANLATTI

Sakarya’nın en büyük yangın hasarında Neova şirketi ile birlikte, yangının başladığı ilk 10 dakikadan itibaren müşterinin yanında olduklarını, bina sahibine, komşulara ve işletmenin gördüğü tüm zararı birebir hasar tespiti yaparak karşıladıklarını, en önemlisi de el sıkışarak büyük bir memnuniyetle sonuca ulaştıklarını anlatırken buna binaen çok büyük bir gurur duyduğunu da belirtti.

SİGORTANIN ÖNEMİ

Bütün meslektaşları adına sigortanın ve sigorta poliçesinin ne kadar önemli olduğunu dile getiren İş İnsanı ‘Riskler, prensipler ve ciddi disiplinler üzerine bina edilmelidir.’ sözleriyle sigortacıların üzerine büyük bir sorumluluk olduğunu, bilgi akışının ve süreç takibinin en iyi şekilde yürütülmesi gerektiği ifadeleriyle sigortanın önemini ve doğru sigortanın ne şekilde yapılması gerektiğini anlattı.

Programın devamını ‘Şehir Konuşuyor’ sosyal medya hesaplarından ve Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi