Seçimin ardından ilk adımda Sakarya Fidancılık ve Peyzaj A.Ş'yi kuran Başkan Yüce, son meclis toplantısında Sera A.Ş ve Tarım A.Ş adı altında iki şirket daha kurulacağını açıklamıştı. Ekrem Yüce, tarımda oldukça tecrübeli bir ismi, İsmail Kemaloğlu’nu danışman olarak atadı.

İSMAİL KEMALOĞLU HAKKINDA
İsmail Kemaloğlu, çeşitli kamu görevlerinde bulunduktan sonra 2005’te Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü oldu. 2008’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına müşavir olarak atanan Kemaloğlu, 2009-2013 yılları arasında tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren bir özel sektör kuruluşunda üst düzey yöneticilik yaptı.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ve yönetim kurulu başkanı olarak 2013-2014 yılları arasında görev yapan Kemaloğlu, TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) yönetim kurulu başkanlığı yaptıktan sonra 2016'da yeniden atandığı TMO Genel Müdürlüğü görevinden 2018 Ağustos ayında alındı.  Kemaloğlu, bir dönem Ekrem Yüce'nin genel müdürü olduğu ÇAYKUR'da yönetim kurulu üyeliği yaptı.
Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, SBB'nin internet sitesine ismi yazılan İsmail Kemaloğlu'nun Büyükşehir'in tarım politikalarında önemli rol üstlenmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi