Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı mesajında şu ifadelere yer verdi.

“30 Ağustos, 1071 Malazgirt Zaferi’nden beri bu toprakları yurt edinen aziz milletimizin ezelî ve ebedî olarak şehitlerinin emanetine sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Bugün milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm yokluklara rağmen azimle, inançla, kararlılıkla yurdunu düşmana karşı müdafaa etmiş ve emanete sahip çıkmasını bilmiştir.

Şanlı zaferden bir asır sonra eğitimciler olarak şunu çok iyi biliyoruz ki bu aziz emanete sahip çıkma görevi, en çok da bize düşmektedir. Süngülerle, silahlarla, göğüs göğse mücadelelerle kazandığımız bu zafer; kendisine ilmi rehber edinen, bilim, kültür, sanat alanlarında rüştünü ispatlamış nesillerle ebediyen muhafaza altına alınacak ve ülkemiz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde gök kubbe altında ebediyen varlığını devam ettirecektir.

Değerli Meslektaşlarım,

Göreve başladığım ilk gün de ifade ettiğim gibi, beni bir amirden ziyade bir meslektaşınız olarak görebilir; vatanına, milletine, bayrağına bağlı ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan, kalbi hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme noktasında tüm yükleri birlikte omuzlayacağımıza emin olabilirsiniz.

Bugün vesilesi ile huzur şehri Sakarya’mızdaki tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm eğitim paydaşlarımızın “30 Ağustos Zafer Bayramı”nı tebrik ediyor, ülkesi için bir an bile tereddüt etmeden şehadet şerbetini içen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler vermesini Mevla’dan niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi