TELC sınav yetkilisi ve değerlendiricisi eğitimini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını almaya hak kazanan öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şaban Köktürk, Okt. Eyüp Zengin, Okt. Yurdagül Sevinçli, Okt. Elif Akkan, Okt. Sıla Raziye Mutlu ve Okt. Ulrike Özdemir’e rektörlük makamında düzenlenen törende sertifikalarını SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk’ün elinden aldılar.
TELC Avrupa Dil Sertifikalarının her yıl birçok lisanslı dil okulunda ve her tür eğitim kurumlarında sınava giren başarılı yaklaşık 100 bin katılımcıya verildiğini söyleyen Köktürk, Şu anda TELC tarafından İtalyanca A1'den İngilizce C1e kadar 5 değişik seviyede ve toplam 9 dilde 40’dan fazla dil sertifikası verildiğini kaydetti.
Köktürk, bu sertifikaya sahip bireylerin hem sosyal yaşam hem de iş ve akademik çalışmalar için önemli avantajlar elde ettiğini vurguladı. Köktürk, şöyle konuştu: “Bu sınavlarda modern ve güvenilir sorular yoluyla kısmî iletişim yeteneklerinin en önemlileri belirlenir, genel, seçmeli ve ayrıntılı dinleme ve okuma yetileri test edilir. Burada ölçü her zaman lisanın gerçek yaşama en yakın kullanım biçimiyle değerlendirilmesidir.”
MEB ve Avrupa ülkelerinde geçerli olan TELC sertifikalarının Türkçe için de verildiğini belirten Köktürk, Türkiye’de yerel kurumlar tarafından verilen Türkçe sertifikalarının Avrupa’da geçerliliğinin olmadığını bu yüzden yurtdışında çalışmak isteyen Türkiye vatandaşlarına TELC sertifikası almaları tavsiyesinde bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi