2018 yılı Nisan ayından bu yana SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Mahmut Bilen, Dekanlık makamında düzenlenen törenle görevini Prof. Dr. Bayram Topal’a devretti. Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman ile fakülte akademik ve idari personeli de katıldı.

PROF. DR. BAYRAM TOPAL KİMDİR?
Bayram Topal,1982 yılında Sakarya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi (SDMMA) işletme Mühendisliğinden mezun oldu. 1982 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü İşletme anabilim dalından mezun oldu. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Sayısal Yöntemler dalında doktora eğitimine başladı.
1985 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. 1991 yılında doktorasını tamamlayarak aynı yıl İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliğinde yardımcı doçent kadrosuna atandı. 2012 yılında Nicel Karar Yöntemleri alanında doçent unvanını alarak aynı yıl Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesine doçent olarak atandı. 2018 yılında aynı fakültede profesör kadrosuna atanmıştır.
SCI ve alan indekslerinde taranan dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulmuş bildirileri mevcuttur. Endüstri mühendisliği ve işletme bölümlerinde bölüm başkan yardımcılıkları ve anabilim dalı başkanlıkları yapmıştır.

Editör: Haber Merkezi