Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO’nun 104’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu

Başkan Altuğ yaptığı açıklamada yüzyılı aşkın bir maziye sahip olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın her geçen gün artan etkinliği ve gücünün arkasında 13 bini aşkın üyenin olduğunu dile getirerek şu açıklamada bulundu:

“Bir asrı aşan mazisinde, her alanda gayretli çalışmaları ile adından söz ettiren, önemli ve kalıcı hizmetleriyle ilklere imza atan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 104 yaşında. SATSO, 104 yıldır olduğu gibi, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde de Sakaryamız için, ülkemiz için çalışmaya devam ediyor. Bu yaşadığımız zorlu süreçte, büyüklüğüne ve tarihine yakışır bir şekilde sorumluluk alan Odamız, üyelerinin talep ve beklentileri doğrultusunda çok önemli adımlar atmaya devam ediyor. Biz gücümüzü arkamızdaki iş dünyamızdan alıyor, bu gücü şehrimizin geleceğine katkı sunmak ve değer katmak için sarf ediyoruz.

Tarihimize baktığımızda Osmanlı’nın ilk teşebbüs bankalarından biri olan Adapazarı İslam Ticaret Bankası, 9 Mart 1913 tarihinde 13 kurucu üye tarafından şehrimizde kurulmuştur. Bu kuruculardan biri olan Şumnulu Hacı Mehmet Hilmi Efendi, 31 Mayıs 1917 tarihinde Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurmuştur.

Bugün 13 bini aşkın üyesi, meslek komiteleri, meclis üyeleri, yönetim kurulu, komisyonları kadın ve genç girişimciler kurulları, tecrübeli çalışan kadrosu ile SATSO, köklü geçmişinin izinden giderek hizmet kültürünü geliştirmeyi sürdürüyor. Her geçen yıl üyelerimizle aramızdaki güçlenen sinerji kentin tamamına yayılıyor. Bu da doğru işler yaptığımızın ve çabalarımızın karşılık bulduğunun en güzel göstergesidir.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ekonominin ve girişimciliğin önünün açılması, şehrimizin tanıtımının güçlendirilmesi, makro hedeflere katkısının artırılması, ihracatın ve ihraç pazarlarımızın geliştirilmesi, şehrimizin marka değerinin artırılması ve ticari potansiyelinin yükseltilmesi için kurumsal yapımızı, hizmetlerimizi, projelerimizi güçlendirerek çalışmaya devam edeceğiz.

ADAPAZARI’NDA TİCARİ HAYAT ADAPAZARI İSLAM TİCARET BANKASI

Ayrıca 104. yıl dönümümüzü kutlarken şehrimize tarihimize yakışır bir yayın armağan etmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. “Adapazarı’nda Ticari Hayat Adapazarı İslam Ticaret Bankası” isimli kitabımız, geçmişten bugüne taşıdığımız eşraf kültürümüzü bugünlere tanıtmak ve Odamızın kuruluşunun öncülüğüne vesile olan Türkiye’nin ilk şahsi müteşebbis bankasının da gelişimini anlatmak amacıyla hazırlandı. Bu iki konuyu irdelememizde en güçlü yanlarımızdan olan ticaretteki yolculuğumuzu, bir belge ve prestij yayın olarak şehrimize armağan ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

104. Kuruluş yıl dönümümüzü tekrar en içten dileklerimle kutlarken, bugüne kadar Odamıza çeşitli kademelerde emek ve hizmet vermiş yöneticilerimize, üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, hayatta olmayanları rahmetle anıyorum. Birlik ve beraberlikle büyüyeceğimiz nice yıllarımız olsun."

Editör: Haber Merkezi