SATSO, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı’nın yıldönümünde şehirde görev yapan tüm ulusal ve yerel basın yayın kuruluşu mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan buluşmada SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Altuğ ''Kalkınma ajansından hibe aldık ve çok ciddi bir sektör haline gelen süs bitkisi için doku kültürü laboratuarı yaptık. Tamamen faaliyete geçtik, önümüzdeki günlerde de bir lansman düzenleyip bütün süs bitkiciliği paydaşlarını davet edeceğiz. 21 kişi çalışıyor yüzde 90ı kadın. Kadın istihdamı konusunda örnek'' dedi.

İHTİSAS ÇALIŞMASI

Altuğ ''Geyve ilçesinde ihtisas sanayi bölgesi çalışmamız var. Orada Türkiye'de Bir ilki yapmak istiyoruz. Tamamen bitkisel üretim yapan bir bölge planımız var. İki üniversitenin de içinde olacak bir Teknokent projemiz var.Satso akademi adı altında dijital bir platform var. Tüm eğitimleri bu platformda veriyoruz. Üyelerimizi çok rahat yönlendiriyoruz. Kobi geliştirme merkezi çalışmalarımız devam ediyor'' ifadelerine yer verdi.

Altuğ ''Planladığımız OSB bölgeleri var. Ferizli metal ve ihtisas sanayi Bölgesi'nin mahkemesi bitti. Çalışmalar başladı. Ülkemizin durumunu biliyorum. Tek çıkışımız tükettiğimizden fazlasını üretmek'' dedi.

SEÇİM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

SATSO seçimleri hakkında da bilgileren veren başkan Altuğ ''Seçimler Eylül ile Kasım arasında olacak. 2 yılı geçmiş üyeler oy kullanma hakkına sahipler. Önce komite üyeleri seçilerek meclis seçilecek. Meclisten sonra da meclis başkanı ve divan seçilecek'' diye konuştu

"MESLEK LİSELERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Altuğ, "Şehirde en büyük ihtiyaç kobilere yönelik iş yerleri. Küçük sanayi siteleri artık şehrin içinde kalıyor. Bunların yenilenmesi lazım. Yeni küçük sanayi bölgelerine ihtiyacımız var. Diğer problemi de nitelikli personel. Sanayiciler nitelikli personel sayısı bulmakta çok zorlanıyor. Kadın girişimcilerin hazırladığı bir proje var 5bin kadını ekonomiye katmayı düşünüyoruz. Ekibimiz muhtarları dolaşıp ihtiyaç bildiriyor. Meslek lisesine giden çocukların üniversiteye gitmemeli. Türkiye'de üniversite enflasyonu var. Gün gelecek tesisatçı ya da tarımda çalışan insan bulamayacağız. Meslek lisesi çok önemli bütün meslek liselerini himayemize almayı çalışacağız. Meslek lisesi çocuklar üniversitede 4 yıl kaybediyor." dedi.

Editör: Haber Merkezi