‘SORUNLARI TAKİP EDECEĞİZ’

“Bizler 2005 yılında 40 dernek oda, vakıf ve sendika sivil toplum temsilcileri 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında, Sakarya’nın sorunlarını çözmek için bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarıyız” denilenSerbest Muhasebeci ve Mali MüşavirYusuf Mahmutoğlu ve Av. Önder Döker tarafından yapılan açıklamada, “Bugüne kadar yaptığımız 180 toplantıda Sakarya’nın ve ülkenin önemli sorun ve konularını ele alıp gündeme taşıdık taşımaya da devam ediyor, edeceğiz” denildi.

‘ÇALIŞMAMIZ SİYASİ DEĞİL’

“Çalışmalarımızda kesinlikle siyaset yoktur, olmamıştır ve olmayacaktır” denilen açıklama, “Bizleri siyasete çekmek ve siyasete alet etmek isteyenlerle ilgimiz olmadığı gibi siyasete çekenleri de sivil toplum platformu olarak kınıyoruz. Bizler Sakarya sevdalısı bir sivil toplum kuruluşuyuz. Adapazarı-Haydarpaşa treninin merkezden sefere hareketi için hiçbir zaman siyasi polemiklere girmedik, girmeyeceğiz. Bizlerin amacı yöneticilerimizle birlikte ortak çözüm bulmaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘PANKARTLA İLGİMİZ YOK’

“Haydarpaşa’da açılan pankartlarla SASTOP’un bir ilişiği yoktur. Laf ebeliği, laf polemiği yapıp bizleri siyasete çekmek isteyenleri esefle kınıyoruz” denilen açıklama, “Bu basın bildirimizi kamuoyunun dikkatine sunarken, Adapazarı-Haydarpaşa treninin sefere başlamasını istiyoruz ve Sakarya halkını mutlu edeceğine inanıyoruz. Adapazarı treninin yeraltı veya yerüstü çözümü bulununcaya kadar, ADARAY treniyle birlikte Adapazarı-Haydarpaşa treninin sefere başlamasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Editör: Haber Merkezi