Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP), Ada treni hakkında yapılan basın açıklamasında milletvekillerine çağrı yaptı; “Ada trenimiz halkındır. Bu konuda kendileri ile görüşmek için randevu talep etmekteyiz.”

SASTOP adına Turabder Sakarya Şube Başkanı Moderatör Başkan Av. Ü. Önder Döker imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bu şehrin geçmişini bilenlerle kulak veriniz. 121 yıllık ve ilk garlardan biri olan nostaljik trenimize de sahip çıkınız. SASTOP Ada treni konusunda çeşitli söylentiler bulunduğu için Mecliste temsilcisi olan partilerin milletvekilleri ve il başkanları ve kent konseyi ile buluşup Ada trenimiz hakkındaki ve Marka Şehir, Sapanca Gölü ve diğer konularda görüş ve açıklamalarını almak istemektedir.

HALKIN İSTEĞİNE SAHİP ÇIKILMALI

Dünyanın tüm şehirlerinde Su sorunu konusunda önlemler alınmakta ve tüketim konusunda çok hassas tedbirlere dikkat edilmektedir. Merkezde şehir içinde bulunan Garlar o şehirlerde trafiğe zarar vermezken bir tek bizim şehrimizde nedense uygun görülmemektedir. Marka şehir konusunda da da halkın istekleri tarafımızca incelenmiş olup halkımızın isteği Sakarya’nın ihtiyaçlarını belirlemektedir. Sırf kendi menfaatlerini düşünen ve bu niyetle bencil fikirlerden uzak olunması Bu güzel şehrimizin yeni çağdaş vizyonumuzu sağlamak için İyi niyetli Yöneticilerimizin yaptıkları çalışmalara, halkın isteğine sahip çıkmasıdır.

RANDEVU TALEP EDİYORUZ

Sivil toplum platformu olarak ve özellikle şehrin sahibi halkımızın istek ve önerilerini Kent Konseyi, öncelikle Mecliste temsil edilen Parti il Başkanlarımız ve vekillerimiz ile Sivil toplum olarak elde ettiğimiz bilgileri paylaşmak ve çalışmalara destek olmak istiyoruz. Amacımız tarafsız olarak halkımızın düşünce istek ve arzularını sivil toplum yönünden parti gözetmeksizin sunmak istiyoruz.

Marka Şehir, Sapanca Gölü, Adapazarı trenimiz için halkın önerileri var. Sayın milletvekili ve yöneticilerimizin çalışmalarına halkın vizyonunu sunmak istiyoruz. Bu konuda kendileri ile görüşmek için randevu talep etmekteyiz.

ÇAĞRIMIZA CEVAP BEKLİYORUZ

Özetle sayın vekillerimiz Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yücenin şehrimizin istikbali için yaptığı çalışmalar engelle karşılanmamalı. Seçimler bitmiş ve artık tüm Vekillerimiz Belediye Başkanlarımız sizler Sakarya’nın Vekili ve Belediye başkanlarısınız sizlere halk adına konuşmak istiyoruz. Lütfen halkı dinleyin, çağrımıza cevap bekliyoruz.

Geniş açıklamalarımızı bu görüşmeler sonrası yapacağız. Basınımızın isteklerini de takip ediyoruz. Basınımız halkın sesidir. Biz de halkın istek ve görüşlerini paylaşmak için Sivil Toplum Platformu olarak temsil ettiğimiz derneklerin, Odaların, Sendikaların temsilcileri olarak görüşlerimizi paylaşmak ve yetkililerin çalışmalarına katkı sağlamak arzusu içinde 16 yıldır çaba sarf ediyoruz. Şahsi bir talep ve isteğimiz yoktur. Sadece halkın duyuramadığı isteklerin sesi olmaktayız.”

Editör: Haber Merkezi