Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun’a hoş geldiniz ziyaretinde bulunan SASTOP üyeleri 2005 yılından bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bilgiler verdi. SASTOP üyeleri yapılması gündemde olan yeni adliye sarayı ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalardan bilgi vererek bu çalışmalarla ilgili raporlarını sundular.
Sakarya halkının mevcut adliye sarayının yetmemesi nedeni ile çalışmaları sonlanmak üzere olan Yeni Adliye Sarayının Valilik Kampüsü yanında değil; gelişmekte olan merkezde yapılmasının en uygun olacağı konusunda görüşlerini bildirdiler.
ADLİYE BİNASI
“Deprem sonrası alınan acil kararların bugün yanlış olduğu gerçeği ortaya çıkmıştır. Bu dikkate alınmalıdır” diyen SASTOP heyetinin açıklamalarını dinleyen ve bu konuda bakanlığın çalışmalarını sonlandırmak üzere olduğunu bildiren Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun, konunun karar aşamasında olduğunu açıkladı.
Bölge Adliye Binasının açılması için çalışmaların devam ettiğini, çalışmalar tamamlandığında Bölge Adliye Binasının açılacağını da nedenleri ile açıkladı.
KESLER’E ZİYARET
Sakarya Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sertaç Kesler’e de iade-i ziyarette bulunan SASTOP heyeti, yeni adliye konusundaki önceki arzu ve isteklerinin devam ettiğini açıkladı.
İşleri nedeni ile dışarıda olan Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş ve Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan ile  görüşme fırsatı bulamayan SASTOP  heyeti adliyeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi