PROJELERİ İNCELEDİLER
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) işbirliğiyle yapılan uygulamalı eğitim protokolü kapsamında SASKİ’de staj yapan öğrenciler kurumun inşa ettiği tesisleri gezdi. Sapanca Göl Tesisleri, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi, ADASU HES ve Karaman Atıksu Arıtma Tesislerini gezen öğrenciler yetkililerden ayrıntılı bilgiler alırken, SASKİ’nin şehir için önemli projeleri hayata geçirdiğinin altını çizdiler.

‘YARARLI BİR GEZİYDİ’
Gezi ile ilgili olarak SAÜ Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Muhammed İbrahim Kaynak, “Benim için oldukça yararlı bir geziydi. İçtiğimiz suyun nasıl temin edildiği, hangi aşamalardan geçerek temizlendiğini görme şansım oldu” derken, İnsan Kaynakları Bölümü öğrencisi Bilge Dursun ise, “Açıkça söylemek gerekirse musluğumuza gelene kadar suyun bu kadar uzun bir yolculuğu olduğunu hiç düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.

‘ÇEVREYE DUYARLI’
SAÜ Muhasebe Bölümü öğrencisi Hilal Güve, “Tesis gezisi sayesinde çeşmeden akan suya artık daha çok güveniyorum. Bu anlamda Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi gerçekten hijyenik ve steril bir ortam” ifadelerini kullandı. SAÜ Büro Yönetimi Bölümü öğrencisi Asilhan Kartalcı ise, “Sanılanın aksine ADASU HES doğaya duyarlı bir tesis. Sakarya Nehri’ne atılan çöpler tesis sayesinde toplanarak temizleniyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi