Adapazarı’nın en büyük yağmur suyu sorunlarının yaşandığı Katlı Pazar Yeri ve çevresindeki sıkıntıyı aşmak için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Katlı Pazar Yeri, Kudüs Caddesi ve çevresinde her yağmurdan sonra yaşanan su taşkınlarına son vermek için bölgeye giren SASKİ ciddi çalışmalar yapıyor. Etap etap yapılan çalışmalar gece gündüz demeden sürerken, ekipler Kudüs Caddesi üzerindeki çalışmalarına hız verdi.

Yılların yağmur suyu sorununu çözmek için katlı Pazar Yeri, Kudüs Caddesi ve çevresindeki çalışmalar sürerken SASKİ bir başka sorunlu bölge olan Serdivan ilçesinde de çalışma başlattı. Serdivan’daki altyapı sıkıntılarının bitirilmesi için bölgeye giren SASKİ, yeni atıksu hattı için Non-Stop çalışıyor. Proje kapsamında 11 bin 700 metre atıksu hattı yapılacak. Hizmete girecek olan yeni hatla birlikte 2055 yılına kadar bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak.  

Geleceğe dönük altyapı çalışmalarını sürdüren SASKİ bir başka çalışmaya ise Serdivan Kazımpaşa Mahallesi’nde başlıyor. Yıllardır Kazımpaşa ve bölgesinde süren sıkıntıların aşılması için proje hazırlayan SASKİ hazırladığı proje kapsamında yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırımı bölgeye kazandıracak. Kazımpaşa Mahallesi ve çevresindeki sıkıntılara son verecek olan proje çalışmasında yer teslim protokolüne kadar gelindi. SASKİ’nin diğer ilçelerde de yaptığı yatırımlar aralıksız sürürken, bu yaz mevsimi kurum açısından Non-Stop çalışmayla geçecek.

Editör: Haber Merkezi