Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) marifetiyle kent genelinde yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Taraklı ilçesinde selden zarar gören yol ve menfez alanı yeniden inşa ediliyor.

Tuzla ve Dışdedeler Mahallesi’ni birbirine bağlayan ve aynı zamanda bölgenin içme suyu iletim hattını içinde bulunduran menfez, sel felaketinde kullanılamaz hale gelmişti. Yolu yıkarak bölgeyi düzenleyen ekipler, yeni bir menfez inşa etti.

Alandaki içme suyu hattı ise tamamen yenilendi. Yüzde 60’ı tamamlanan menfez bittiğinde, üzerine yol inşa edilecek. Bu çalışmayla iki mahalle için ulaşım ve içme suyu problemi tamamen çözülmüş oluyor.

“İhtiyaca cevap vermeyen tüm hizmet araçları yenileniyor”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Taraklı Tuzla Mahallesi’nde yaptığımız çalışmada, sel felaketinin kullanılamaz hale getirdiği menfezi ve içme suyu hattımızı yeniledik. Bölgenin suyunu ileten hat yenilendi, menfez ise yüzde 60 seviyesinde. Çalışma sonunda üzerine yol inşa edilerek asfaltlanacak ve bölgenin ciddi bir problemi çözülecek. Ekiplerimiz, kent genelinde ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelen tüm hizmet araçlarını sil-baştan inşa ediyor. Çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz” denildi.

Editör: Haber Merkezi