Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, yeni dönemde öğrencilere yönelik ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimlerine başlıyor. SASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Öğrencilere su tasarrufu bilincini oluşturma hedefiyle başlattığımız ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimlerinde 2016 yılında yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verdik. Birçok farklı alandan bin 311 kişi de SASKİ tesislerini gezdi. Yeni dönemde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu sayının daha da artmasını bekliyoruz” denildi.

YENİ DÖNEMDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Açıklamanın devamında ise “Öğrencilerde su tasarrufu bilincini oluşturmak amacıyla eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler kapsamında öğrencilere suyun hayatımızdaki önemi, kullanım alanları, bilinçli kullanımı, atıksular ve bunların dönüşümü konusunda bilgiler veriyoruz. Yine eğitimler kapsamında öğrenciler tesislerimizi yerinde inceleme imkânı buluyor. ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimleri kapsamında 2016 yılında 20 farklı okulda yaklaşık 2 bin öğrenciye suyun tasarruflu kullanımı ile ilgili bilinç oluşturma eğitimi verdik. Yeni eğitim öğretim döneminde de okullarımızın talepleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde eğitimlerimize devam edeceğiz.”

TESİSLERİ İNCELEME OLANAĞI

“Ayrıca SASKİ tarafından şehirde inşa edilen tesislerde öğrencileri, araştırmacılar ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de ilk defa yerel yönetimler tarafından inşa edilen ADASU HES, şehrin içmesuyunun yüksek teknoloji ile arıtıldığı Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi ve atıkların doğaya geri kazandırıldığı Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne geziler düzenliyoruz. 2016 yılı içerisinde 28 farklı grupla 1311 kişi tesislerimizi ziyaret etti. Söz konusu geziler özellikle öğrencilerin teorik alandaki bilgilerinin uygulama sahasında çalışır vaziyetteki tesislerde inceleme olanağı sunması açısından oldukça yararlı oluyor. Gelen talepler doğrultusunda da bu gezilerimiz devam etmektedir” açıklamalarına yer verildi.

Editör: Haber Merkezi