Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü akademisyen ve öğrencileri tarafından Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında desteklenen ‘Sosyal Değerler ve Yaşlılar Üzerine Nitel Bir Araştırma: Sapanca İlçesi Örneği’ başlıklı projede çekimler devam ediyor. Sapanca’nın Çınarları olarak da ifade edilen ve Haziran ayında başlayan projede; Kurtköy Belediyesi Eski Başkanı Muammer Koç (77), Kurtköy sakinlerinden Ayşe Şıkkibar (80), Kırkpınar Belediyesi Eski Başkanı Niyazi Bağdat (77), Türk-İş Konfederasyonu Eski Genel Başkanı Salih Kılıç (77), Çayiçi Mahallesi’nden Mehmet Emin Gümüşel (69), Kurtköy Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Ali Özyardımcı (72) ve Sapanca MYO’nun da yapımında katkıları bulunan Mehmet Tok (77) ile röportaj yapıldı. Proje ile kamuya mal olmuş değerlerle hem görüntülü hem de yazılı olarak kayıt altına alınan görüşmelerin ilçenin somut olmayan kültürel mirasına ışık tutması amaçlanıyor. Bir yıl sürecek proje tamamlandığında Sapanca’nın Çınarları adında bir belgesel, biyografi kitabı, fotoğraf sergisi ile ulusal ve uluslararası nitelikte makaleler hazırlanacak.

Nesiller arasında bağ kuruyoruz

Proje süresince Sapanca’da doğmuş, büyümüş ya da sonradan yöreye yerleşmiş ancak ilçede kalıcı izler bırakmış 100’e yakın kişiyle mülâkat yapılacağını belirten projenin koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koç, “Bu projeyle kamuya mal olmuş değerlerimizin hayat hikâyelerine yolculuk yapıyor, Sapanca’ya ilişkin anılarını dinliyor ve arşivliyoruz. Yıllarca ortaya koydukları emekleri, kültürel renkliliğe sundukları katkıları ve yaşanmışlıklarını gün yüzüne çıkarıyor ve gençlerimizle buluşturuyoruz. Projemizin bütün aşamalarını öğrencilerimizle yürütmemiz ve nesiller arasında böylesi bir bağ kurmamız önemli kazanımlar arasında yer alıyor” diye konuştu.

Proje ekibi

Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koç’un koordinatörlüğünü yürüttüğü projenin ekibinde; Pazarlama ve Reklam Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serpil Çiğdem, Medya İletişim Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Öğr. Gör. Ali Koçak ve Öğr. Gör. Zuhal Erol’un yanı sıra öğrenciler Melek Şahin, Tarık Mutlu Kahraman, Emirhan Gümüş, Rojdar Yığrap, Yusuf Emre Baba, Handan Şevval Ertürk, Çağrı Çelik, Veysel Baki Muti ve Sude Taşdemir yer alıyor. Sapanca MYO ve Sapanca’nın Çınarları sosyal medya hesaplarından projeyle ilgili bilgi ve görüntülere ulaşılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi