Marmara Bölgesinde olduğu gibi şehrimizde görülebilecek yoğun kar yağışları, buzlanma ve don olayları öncesinde koordinasyonda sıkıntı yaşanmaması, karla mücadelede gerekli önlemlerin alınması konularında öngörülen çalışmaların masaya yatırılması amacıyla Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in makamında Karla Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, başkanlığında yapılan toplantıya; Başkan Yardımcısı Farhi Arkan, Meclis Üyesi Ethem Tiryaki,  SASKİ Sapanca Şube Müdürü Bilal Habeş Çomaklı, Fen İşleri Müdürü Fikri Ayanoğlu, Park ve Bahçeler Müdürü Kazım Şirin, Temizlik İşleri Müdürü Emin Şirin, Muhtarlık Ofisi Sorumlusu Muhammed İlter katıldı. Toplantıda konuşan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “İlçemiz coğrafyasında dağınık yerleşim merkezimiz çok fazla. Yüksek kısımlarda köylerimiz mevcut. Meteorolojiden yapılan yoğun kar yağışı uyarısı öncesi üzerimize düşen konularda tedbirlerimizi almış bulunmaktayız” dedi.

ARAÇLAR KIŞ KOŞULLARINA UYGUN ŞEKİLDE YOLA ÇIKMALI

Araç sahiplerinin can ve mal güvenliği açısından kış koşullarına uygun şekilde yola çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Özen, “Bu konuda emniyet güçlerimiz gerekli takibi yapmaktadır. Bu durumlarda bizlerde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için küreme ve tuzlama işlerini gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu ve Başkan Özen, şöyle devam etti: “Karla mücadele kapsamında önceliği olan yollarımız bulunmaktadır. Bu kapsamda ana arterler, ilk yardım gerektiren riskli grupta olan hastaları olan yerleşim birimleri bunlar arasında yer almaktadır. Köy yollarının erken açılması için yapılan asılsız ihbarların işimizi aksattığı da ortadadır. Koordinasyon ekibimiz gerekli tüm planlamayı yapmış bulunmaktadır” diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARINA GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMEKTEYİZ

Soğuk havanın birçok yerleşim biriminde olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığını da hatırlatan Başkan Özen, “Yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi bireylerimizi unutmayalım, belli aralıklarla ziyaretlerine gidelim, ihtiyaçlarını giderelim. Sokak hayvanlarına da gerekli hassasiyeti göstermekteyiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ve Veteriner hekimimiz tarafından mama ihtiyaçları karşılanmaya devam edecektir” diye konuştu. Daire müdürleri karla mücadelede alınacak önlemler hakkında sunum yaptı. Alınması gereken önlemler konusunda müdürlük bazında görev dağılımı yapıldı. Vatandaşın sıkıntı yaşamaması için ekip ve ekipmanların hazır olduğu aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi