Kar yağışının olacağı bilgisinin alınmasıyla hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Sapanca Belediyesi Karla Mücadele Ekibi, Marmara da olduğu gibi Sapanca’da da etkili olan kar yağışının başlamasının ardından çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçede yayaların ve sürücülerin yollarda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması ve günlük yaşamın aksamaması adına karla mücadele ekipleri 24 saat görev yapıyor.

ÇALIŞMALARIMIZ AKSATILMADAN DEVAM EDİYOR

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, hem yoğun bir şekilde çalışan ekibine destek vermek hem de çalışmaları, alınan önlemleri yerinde incelemek amacıyla ilçenin çeşitli mahallelerindeki karla mücadele noktalarını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti. Ekiplerden çalışmalarla ilgili son durum bilgisi aldı. Başkan Özen, “Sapanca Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sapancalı hemşerilerimizin ve ilçemize gelen misafirlerimizin hava muhalefeti dolayısıyla herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ekiplerimiz tarafından çalışmalarımız aksatılmadan devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlarımız dışarı çıkıyorlarsa mutlaka kar lastiği veya zincir kullanmalarını, sokakta yaşayan can dostlarımızı unutmamalarını, kapılarının önüne bir kap mama ve su koymalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ana arterleri temizleyen ekipler, ara sokaklar, mahallelerde ve ilçenin yüksek kesimlerinde alışmalarını sürdürüyor. Kar küreme çalışmalarıyla yollar temizlenirken diğer yandan da buzlanmanın önlenmesi için ilçe genelinde tuzlama çalışmaları yapılıyor. Ulaşımda yaşanabilecek sorunlara karşı cadde ve sokaklarda önlemler alan Sapanca Belediyesi ekipleri, tüm gerekli çalışmalara devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi