Sakarya’nın tatil mekanlarından olan  özellikle İstanbulluların hafta sonu dinlenmek için tercih ettikleri ve de Bungolav evleriyle de tatilcilerin gözdesi olan Sapanca’da turistlik işletmelerin en büyük sıkıntısı alkol ruhsatı..

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in göreve geldiği günden beri bir tek bile alkol ruhsatı verilmeyen Sapanca’da, işletmeler bu engeli aşmak için çareyi turizm ruhsatı almakta buluyorlar.

Sapanca’da  ve çevresinde son 3 yıl içerisinde faaliyete geçen 23 işletme Sapanca Belediyesinin alkol ruhsatı vermemesi üzerine turizm Bakanlığına başvurarak işyeri ve alkol ruhsatlarını buradan aldılar.
İşletmelerin turizm bakanlığından alkol ruhsatı alırken yaşadıkları tek sıkıntı ise sürenin uzun olması ve yaklaşık 6 aylık bir süre gerekmesi..

Sapanca’da yeni açılan turizm işletmeleri bu durumun özellikle haftasonu turizminde popüler olan Sapanca’da turizme büyük sekte vurduğuna dikkat çekerken, belediyenin alkollu mekanlar için ruhsat vermemesinin sadece ruhsat alma süresinin uzamasına neden olduğunu belirtiyorlar..

Editör: Haber Merkezi