23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 98.yılında tüm yurtta olduğu gibi Sapanca’da da coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede ve beraberindeki öğrencilerin Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama programı Uzunkum Belediye Parkı’nda devam etti.

KUTLAMALARA GENİŞ KATILIM
Uzunkum Belediye Parkı’nda devam eden kutlama etkinliklerine Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Cumhuriyet Savcısı, Gökhan Düğer, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Birol Ustaoğlu, Sapanca Cumhuriyet Savcısı Gökhan Düğer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Uçar, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, MHP İlçe Başkanı Berat Taner, Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, daire müdürleri, okul müdür ve yöneticileri ile ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİİLER ŞİİRLER OKUDU
Sinan Göksun Ortaokulu öğrencilerinden Eda Bayar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla start alan kutlamalar Sena Dündarlı, Özüm Gür ve Naren Pera Karaaslan isimli öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. Bilgin Özkaynak İlkokulu ve Nazmiye Ömer Sözer Ortaokulu folklor ekiplerinin halk oyunları gösterileri ayakta alkışlandı. Alaçam Ortaokulu ve Sinan Göksun  Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu koro, seslendirdiği şarkılarla büyük beğeni aldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Gösterilerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ve Cumhuriyet Savcısı, Gökhan Düğer tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

PROTOKOL ÖĞRENCİLERLE EĞLENDİ
Sapanca Belediyesi’nin destekleriyle Uzunkum Belediye Parkı’nda kurulan şişme oyun alanında kutlamalara katılan öğrenciler gönüllerince eğlenirken, çalan müzik eşliğinde protokol mensupları ve öğrenciler horon oynadı.

Editör: Haber Merkezi