Dernek çalışmaları hakkında üyelere bilgi paylaşımı yapmak, sektördeki güncel durumları değerlendirmek,fikir alışverişinde bulunmak ve üyeler arasındaki iletişimi ve ortak işbirliğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen üye toplantısında, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İŞ-KUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya , SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Kredi Garanti Fonu-KGF İl Müdürü Osman Kıcıman, Sakarya Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve SAMİB Yönetim Kuruluyla birlikte çok sayıda üye firma temsilcileri katıldılar.
Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güneş’ten sonra, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı da katılımcılara devletimizin iş dünyasına sağlamış olduğu “İstihdam” konusundaki teşvik ve desteklerin öneminden söz ederek “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir” dedi.
İŞ-KUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında İstihdamı Teşvik uygulamaları ve İŞ-KUR’un diğer uygulamaları hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirmiştir.
SGK Sakarya  İl Müdürü Erhan Çavuş , Kurumun uygulamakta olduğu sigorta primi teşvikleri, prim borcu erteleme, asgari ücret desteği, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin destekleri hakkında katılımcılara bilgilendirme yapmıştır. Kredi Garanti Fonu KGF Sakarya İl Müdürü Osman  Kıcıman ise yaptığı sunumda; KGF’nin tanıtımı ve KOBİ’lere sağlanan finansman desteğinde KGF’nin üstlenmiş olduğu rol hakkında katılımcılara bilgilendirme yapmıştır.
SAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ise katılımcılara “Avrupa İşletmeler Ağı” konusunda bilgilendirme yaptı. Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güneş, toplantıya yoğun bir ilgi göstererek katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sunarak, İstişare toplantılarımızla en kısa zamanda tekrar bir araya gelmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi