Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından pilot uygulama olarak 13 ilin belirlendiği “Üreten Şehirler Programı” adlı yeni teşvik programına Sakarya’yı temsilen Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) “Makine Sektöründe Dijital Dönüşüm Kaynaklı Verimlilik ve İhracat Hamlesi” adıyla proje yürütücüsü seçildi.

TEMATİK DANIŞMANLIK
Proje kapsamında SAMİB üyesi Sakarya firmalarının mevcut durum analizlerine istinaden ihracat potansiyellerinin artırılması, dijital dönüşümlerinin gerçekleştirilmesi ve yerlileştirme çalışmalarının hızlandırılması konularında tematik danışmanlık hizmetleri verilecek.

SUNUMLAR
MARKA yetkililerinin de hazır bulunduğu, firma sahiplerini proje hakkında bilgilendirme toplantısında, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik açılış konuşması ve dernek genel sekreteri / proje koordinatörü Ali Uğur Musaak sunum yaptı. Premierinn Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda, projenin birinci faz çalışması için hizmet verecek olan danışmanlık firması KCA Danışmanlık firma yetkilisi Elif Karanlık da interaktif sunumda bulundu. 15 ay sürecek projenin çıktıları bölge firmalarının uluslararası rekabet edebilirliklerini büyük ölçüde pozitif anlamda etkilemesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi