Kocaali’yi ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla da bir araya gelerek talep ve şikâyetleri dinledi. Muhtarlarla sadece toplantılarda değil, her ortamda ve her zaman görüştüklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, böylesi toplantıların bir araya gelip istişare etmek için faydalı olduğunu söyledi.

KALİTELİ VE FAYDALI
Muhtarlar vasıtasıyla az çok hangi mahallede ne gibi sorunlar yaşandığı hakkında daha iyi bilgiler edindiklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, "İlçemizde yaşanan sıkıntılar ve alınması gereken tedbirler konusunda sizlerden gelen görüş ve önerileri yerine getirmek biz idarecilerin asli görevidir. Geçmişte var olan, ancak şimdiki zamanda isimleri bile hatırlanmayan kurum ve kuruluşlarımız var. O kurumlar hizmet veremediği ve vatandaşa faydalı olamadığı için kapatıldı ya da modernize edilerek daha kaliteli ve faydalı hizmet vermeye başladı.”

HALKLA İÇ İÇE
“Geçmişten bu yana çalışan, halka yararlı hizmet veren kurum ve kuruluşlarımız ise görevlerine devam ediyor. Dikkat ederseniz son yıllarda tüm yöneticilerimiz halkla beraber ve iç içe yaşıyor. Gelişmiş batılı ülkelere bakarsanız, Başbakanı dâhil tüm devlet yetkilileri markette bile halkla beraber sıraya giriyor. Keşke güzel ülkemizde de terör gibi sorunlar olmasa da tüm yöneticiler halkla daha çok iç içe yaşasa. Aslında en çok özlenen tablo da bu.” dedi

MİLLETE HİZMET
Vali Balkanlıoğlu, “Bizler bu makamlara saltanat sürmek için değil, millete hizmet etmek için atanıyoruz ya da seçiliyoruz. Bize bu makamları devletimiz sağlıyor, devletimiz de milletimiz sayesinde ayakta duruyor. Biz vatandaşlarımız sayesinde buralardayız ve bunun da bilincindeyiz.”

“ERDOĞAN’IN TALİMATI”
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız genellikle 81 il valisiyle ya Ankara’da ya da telekonferans sistemiyle görüşür ve bizden ilimiz ile ilgili bilgiler alır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın bize talimatı; sabahtan akşama kadar makamda oturmayıp halkın arasına karışarak onların dert ve sorunlarını öğrenmemizdir.

HALKLA İSTİŞARE
Vali Balkanlıoğlu, “Halkımızın sıkıntı ve mağduriyetlerinin mümkünse çözülmesini, çözülemeyen sorunların da kendilerine bildirilmesini istiyor. İçişleri Bakanlığımızın da özellikle önem verdiği konulardan bir tanesi, muhtarlarımız ve halkımızla sık sık bir araya gelerek istişare etmemizdir. Çünkü Vali ve Kaymakamlık dâhil tüm makamlar, halka hizmet için oluşturulmuş makamlardır” dedi.
Daha sonra toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının il-ilçe yöneticileri, kendilerini tanıtıp birer konuşma yaparken, muhtarlar da mahallelerindeki sorun, görüş ve taleplerini dile getirdi.

KATILANLAR
Bahçem Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Alper Balcı, Belediye Başkanı Ahmet Acar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, kamu kurum ve kuruluşlarının il ile ilçe yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi