Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı j. Alb. Aydın Kutlu, İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yasin Çatalbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, salgınla mücadelede son dönemde tüm alanlarda yapılan çalışmalar ve denetimler ele alındı.

“Yetkililerden Brifing Aldı”
İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü’nün son dönemde ilimizde yapılanlar, aşı çalışmaları ve gelinen son noktaya dair bir brifing verdiği toplantıda, güvenlik güçlerinin yetkilileri de sorumluluk alanlarındaki çalışmalar ve denetimlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

“Ramazan-ı Şerif’i Tebrik Etti”
Koronavirüs salgını ile mücadelede Ramazan ayına yönelik ülke genelinde uygulanan ‘Kısmi Kapanma Genelgesi’ kapsamında salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemlerin gözden geçirildiği toplantıda konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Öncelikle tüm İslam Âleminin ve Sakaryalı hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyor, bu mübarek ayın tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

“Bölgemizde Vaka Sayısında En Düşük İl Biziz”
Marmara Bölgesinde vaka sayısı açısından en düşük ilin Sakarya olduğunu ifade eden Vali Kaldırım, “Salgınla mücadelede şu an en iyi il olma konumunu sürdürsek de, vaka artışlarına önlem almamız gerekiyor. Bunun için hepimize çok önemli görevler düşüyor. Salgını ancak birlikte mücadele edersek yenebiliriz. İlimizdeki mevcut durumu toplumun her kesiminin desteği ve katkısıyla olumlu seviyelere getirebiliriz.

”Vatandaşlarımıza da Seslendi”
Bu mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımızdan hastalık bulaştırmanın, ciddi bir dini sorumluluk ve kul hakkına girmek olduğunu da düşünerek;
İftarlarını evlerinde açmalarını,
Kalabalık ortamlardan uzak durmalarını,
Misafirlikleri ve ziyaretleri güzel günlere ertelemelerini
Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayıp evde kalmalarını istiyoruz” diye konuştu.

“Denetimler Kararlılıkla Sürecek”
Kontrollü normalleşme dönemine geçebilmek adına hayatımızın her alanında kurallara ve alınan önlemlere riayet edilmesi gerektiğine işaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararların titizlikle uygulanması, özellikle en büyük bulaş kaynağı olan evlerdeki her türlü buluşmanın engellenmesi, Ramazan ayına dönük tedbirlerin artırılması ve denetimlerin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi