Şehrin güneyinde çevreye yönelik önemli bir yatırımı daha hayata geçirecekleri için mutlu olduklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Daha önce inşa ettiğimiz kanalizasyon hatları ve atıksu arıtma tesisi ile Geyve ve Pamukova’dan Sakarya Nehri’ne evsel atık karışmasının önüne geçmiştik. Şimdi de Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi’ni inşa ederek şehrimizin güneyinde atıksuları arıtılmayan hiçbir ilçe bırakmamış olacağız” diye konuştu.

ÇEVRE KORUNUYOR
Daha önce yaptıkları çalışmalarla Taraklı’ya atıksu altyapısı inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizde çevrenin ve doğal su kaynaklarımızın korunmasına büyük önem veriyoruz. Çok şükür atıksuların toplanması ve arıtılması anlamında hizmet ağımızı il geneline yaymış durumdayız. Taraklı’da da 4 milyonluk yatırımla 25 kilometre uzunluğunda bir kanalizasyon altyapısı inşa etmiştik. Şimdi bu hatlar vasıtasıyla topladığımız atıksuları en iyi şekilde arıtacak son teknoloji atıksu arıtma tesisini ilçemize kazandırıyoruz. Tesisimizin kısa süre önce ihalesini tamamlamıştık. Zemin iyileştirme çalışmalarıyla da inşa faaliyetlerimize başladık” ifadelerini kullandı.

YEDİNCİ ATIKSU ARITMA TESİSİ
Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrin yedinci atıksu arıtma tesisi olacak Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi ile atıksu arıtma oranımızı daha üst seviyelere taşıyacağız. Bu anlamda da Türkiye’nin önde gelen illerinden birisiyiz. Atıksu arıtma oranımız yüzde 78 seviyesinde. Ülke ortalamasının çok üzerinde bir değer. Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi’nin 1. kademesi 17 bin kişilik nüfusa hizmet edecek. Günde bin 720 metreküp atıksu arıtacak tesisimizi ilerleyen yıllarda 2. kademesi de inşa edilebilecek şekilde projelendirdik. İnşallah çalışmalarına başladığımız bu tesisimizi en kısa süre içerisinde tamamlayacak, topladığımız atıksuları dünya standartlarında arıtacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi