Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Şener Bayraktar, Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini Ankara’da akşam yemeğinde ağırladı.
Bayraktar, TZOB Otel’de, Sakarya ekonomisinin masaya yatırıldığı yemekte yaptığı konuşmada, yeni seçilen Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Sakarya’nın her zaman yanında olduklarını, sorunlar olduğunda kendilerine iletilmesinden memnuniyet duyacaklarını bildiren Bayraktar, şunları söyledi: “Sakarya’nın sorunlarının çözümü, il ekonomisinin daha da büyümesi konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Sizlerin yanındayız. Sakarya gelişmiş bir ekonomiye sahip ancak tarım, sanayi, ticaret, kültür ve turizm alanlarında çok daha ileriye gidecek potansiyeli var. Bu potansiyeli Sakaryalılar olarak elbirliğiyle harekete geçirmeli, ili daha yukarılara taşımalıyız. Sakarya, yaşam endeksinde iller arasında 2. sırada. Buna karşın sağlıkta 14., güvenlikte 26., çalışma hayatında 28., gelir ve servette 33., eğitimde 38. sırada. Sağlık, güvenlik, çalışma hayatı, gelir ve servette daha üst sıralara çıkabilir.”

SAKARYA TARIM RAPORU
TZOB olarak, geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla Sapanca’da “Sakarya İli Tarım Sektör Raporu”nu kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti: “Hedefimiz tarımda daha verimli üretim yapmak, sektörün katma değerini artırmak için yatırım çekmektir. Hepimiz, Sakarya’da büyüdük, Sakarya’da kazandık, Sakarya’nın ekmeğini yedik. Sakarya’ya vefa borcumuz var. Ankara’da bir eviniz var. Her zaman beklerim. Beni arayabilir, sorunları iletebilirsiniz. Kapım, sizlere her zaman açıktır.”
Bayraktar, Sakarya’nın tarım topraklarını ve çevreyi koruyarak ekonomik büyümesini sürdürmesi gerektiğini belirterek, “Gebze’ye benzeyelim. Yeni nesile yaşanacak bir şehir bırakalım. Aksi takdirde büyümenin anlamı kalmaz” diye konuştu.

“SGK OLARAK SAKARYA’DA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttüğünü, SGK ile ilgili iletilecek sorunları da her zaman çözmeye hazır olduğunu belirten Bayraktar, “SGK olarak Sakarya’da önemli çalışmalar yapıyoruz. Sakarya’da SGK İl Müdürlüğü dışında, 7 ilçede SGK Merkezi açıldı. Kaynarca, Ferizli ve Söğütlü ilçelerinde de SGK Merkezi açılması kararları, SGK Yönetim Kurulu’ndan çıktı. Yakın bir tarihte bu 3 merkezi de açıp, halkın hizmetine sunacağız” dedi.
Sakarya’da bulunan hastane yatak sayısı ve doktor sayısının Türkiye ortalamasının altında kaldığına işaret eden Bayraktar, “1000 yataklı devlet hastanesi Sakarya’nın acil ihtiyacıdır, kurulmasına destek veriyoruz. Ayrıca Sakarya’ya ikinci bir üniversite kurulmalıdır. Bu yöndeki çalışmaları da destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi