Milletvekili Özkoç, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya’da depreme dayanıksız okullar sorununu 2 yılı aşkın süredir gündemde tutmaya, yetkilileri çözüme zorlamaya çalıştığını belirterek, “Ne yazık ki sorun Bakanlık düzeyinde bile kabul görmüşken, çözüm için atılmış tek bir adım yok” dedi.
Engin Özkoç, Sakarya Valiliği brifing raporlarında yer alan resmi verilere göre, Sakarya’da 169 okul binasında depreme dayanıklılık testlerinin yapıldığını, 190 okul binasında da dayanıklılık testi için planlama gerçekleştirildiğini hatırlattı. 2014 yılı itibariyle incelemesi tamamlanan okullardan 21’inin yıkılması, 39'unun güçlendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazıldığını ifade eden Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaç yıl geçti aradan. Biz, Vali Bey ile görüştük, Bakanlarla görüştük. Siyaset üstü bir konudur, el birliğiyle çözelim istedik, olmadı. Halka gittik, ‘çocuklarımız depreme dayanıksız okullarda eğitim görüyor, can güvenlikleri yok’ dedik, iktidarı çözüme zorlamak istedik. Ancak gelinen noktada atılmış bir adım yok.”

ANNE BABALARA ÇAĞRI
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da bugün 80 okul, 59 okul spor salonunun toplu açılışını yaptı. İstanbul’daki, Artvin’deki, Ardahan’daki tüm çocuklar, bizim çocuklarımız, yapılsın tabii, yapılacak elbet. Ancak bu okullar, neden Sakarya’da da yapılamıyor? Yollar, köprüler, AVM’ler yapılıyor da Sakarya’da okul inşaatına neden para bulunamıyor? Bulunması için her sorunda olduğu gibi illa ocaklarımıza ateş mi düşmesi gerekiyor? Hayatların kararması mı bekleniyor? İktidara oy vermeye gelince başı çeken Sakarya, kalemiz denilen Sakarya, hizmete gelince neden umursanmıyor?”

“BU SORULARI HEPİMİZİN SORMASI LAZIM”
“Ben, bugün yine Meclis’te soru önergesiyle gündeme getirdim. İlk günden bu yana problemi her platforma taşıdık, çözüm talep ettik, çözüm yolları ortaya koyduk. Biz muhalefet partisiyiz, hükümet değiliz, yatırım bütçemiz, bakanlıklarımız yok. Halkın desteği olmadan, çözüm beklentisi ortaya konulmadan sorun çözülmüyor. Anne babalara sesleniyorum; evlatlarınızın canına, yarınına sahip çıkın. Bu soruları okul yönetimlerine siz de sorun. Milli Eğitim Müdürlüklerine yazın; “Çocuğumun okulu depreme dayanıklı mı, değil mi”, öğrenin. “Dayanıksız okullar ne zaman yıkılacak, onarılacak”, “Yeni, sağlıklı, güvenli okullar ne zaman yapılacak”, cevap isteyin. Hepimiz soruna birlikte sahip çıkalım, elbirliğiyle çözüme yol yaratalım.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi