AK Parti Sakarya Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından oluşan Sakarya heyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret ettiler. TBMM’de gerçekleşen görüşmede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu ve Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Kongre ve Kültür Merkezi Mimarı Melike Altınışık ve bir milyon kitaplık kütüphanenin mimarı Burak Pekoğlu hazır bulundular.

HEDEF; EN KISA SÜREDE

Gerçekleşen görüşmede Sakarya heyeti Bakan Avcı’ya şehrin gündemindeki Kongre ve Kültür Merkezi ile bir milyon kitaplık kütüphane ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaptılar. Bakan Avcı’nın her iki projeyi çok beğendiği kaydedilirken, Kültür Bakanlığının her iki projeye de destek olacağı aktarıldı. İki projenin Sakarya için önemine değinen Genel Başkan Yardımcısı Dişli, kısa süre içerisinde bakanlığın da desteğiyle projelerin hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.

SAKARYA’DA KÜLTÜR HAYATINA KATKI

Görüşme sonrası değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Mustafa İsen, “Sayın Bakanımızın destekleriyle Sakarya’da iki önemli proje başlatıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin projesini hazırladığı bir milyon kitaplık kütüphaneyle ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Aynı zamanda yine Büyükşehir Belediyemizin inşa çalışmalarını sürdürdüğü Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden süreçle ilgili sunumlarımızı gerçekleştirdik. İnşallah iki projenin de Sakarya’nın kültür hayatına önemli katkıları olacak. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

SAKARYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Nabi Avcı, “Sakarya tüm farklı kültürlerin bir arada huzur içinde yaşadığı bir şehir. Sakarya; üniversitesi ve diğer tüm paydaşlarıyla kültür hayatımızda önemli bir yeri bulunan bir ilimiz. Bugün çok iyi tasarlanmış iki proje inceledik. Kültür Bakanlığı olarak inşallah bu iki projeye de destek vereceğiz. Sakarya bizim önemli bir şehir. Sakarya her zaman milletinin ve devletinin yanında olmuştur. Biz de Kültür Bakanlığı olarak her zaman Sakarya’nın yanında olacağız. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm mimar arkadaşlarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi