Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TUİK) açıkladığı ‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2016 Sonuçları’nı sosyal medya hesabından değerlendirdi. Sakarya’nın nüfusunun 976 bin 948 olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, şehrin gelişimine paralel olarak makro planlar hazırladıklarını söyledi. Toçoğlu ayrıca tüm kurumların birlikteliğiyle geleceğin Sakarya’sını inşa ettiklerini ifade etti.

NÜFUSTA 23 BİN 767’LİK ARTIŞ
Toçoğlu takipçileri ile şu iletileri paylaştı; “Türkiye İstatistik Kurumu, ‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2016 Sonuçları’nı açıkladı. Buna göre Sakaryamızın yeni nüfusu 976 bin 948 oldu. 2015’e göre şehrimizin büyümeye devam ettiğini büyük bir mutlulukla açıklayabiliyoruz. Nüfusumuzda 23 bin 767’lik bir artış gözleniyor. Sakarya’da her alanda yaşanan gelişim şehrimizin cazibesini de her geçen gün arttırıyor. Şehrimiz Türkiye’nin yükselen yıldızlarından biri.”

SAKARYA DAHA FAZLA KAZANACAK
“Sanayide, tarımda, enerjide, belediyecilikte, turizmde iyi mesafeler aldık. Ancak yine de daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Daha fazla üretmek en büyük ilkemiz. Sakarya bu şekilde yükselen bir yıldız haline geldi. Bu da şehrimize olan ilgiyi daima arttırdı. İş dünyamızla, siyasilerimizle, üniversitemizle, tüm paydaşlarımızla aynı hedef için çalışıyoruz. Sakarya’yı daha güzel günler bekliyor. Nüfus artış hızımız iyi, genç nüfusumuz da artıyor. Bu denklemin sonucu: Sakarya önümüzdeki süreçte daha da fazla kazanacak demektir. Şehrimizin büyümeden olumsuz etkilenmemesi için makro planlarımızı hazırlıyor, geleceğin Sakarya’sını inşa ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi