Geyve Nehir Park Tesislerinde buluşma ile başlayan gezi, Geyveli araştırmacı yazar Namık Cihan eşliğinde Elvanbey İmarethanesi restorasyon incelemesi ve camilerin gezilmesi ile devam etti. 
Daha sonra Taraklı'ya hareket eden ekip, Taraklı Belediyesi Kültür Müdür Vekili Şahin Akı'nın anlatımı ile Hacı Atıf Hanı, Kültür Evi, Kent Meydanı, Tarihi Arasta Çarşısı, Hisar Konağı, Rüştiye ve Hamamönü Meydanı, Çakırlar Konağı ve Tarihi Çınar Ağacı Alanında incelemelerde bulundu. 
Bir sonraki durak Göynük'te Akşemsettin Hz. Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hamamı ile meydan düzenlemesi incelendi. Abdülhamit devrinde inşa edilen Göynük Hükümet Konağı restorasyon uygulamasının incelenmesi ile teknik gezi tamamlanmış oldu.
Sakarya Mimarlar Odası Başkanı Sami Kafadar, beş yıl önce de Taraklı'ya teknik gezi düzenlediklerini, bu kez Geyve ve Göynük ilçelerini de gezilerine ilave ettiklerini belirtti.
Oda Başkanı Sami Kafadar, Sakaryalı mimarlar ve mimarlık öğrencilerinin katıldığı bu teknik gezide emeği geçen, Namık Cihan ve Şahin Akı'ya teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi