Sakaryalı genç iş insanı Fatih Gençali ,Afrika ülkesi Senegal'de yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor. Babası Hüseyin Gençali'nin Sakarya'ya ve Türkiye'ye verdiği hizmetleri kendisine örnek alan 29 yaşındaki Fatih Gençali yönünü dünyaya çevirdi.
 
Misyonun babasından öğrendiği şekilde kazandıklarını ülkeye yatırmak olduğunu ifade eden Gençali, bugüne kadar Senegal'a  çeşitli tarihlerde yaklaşık 10 milyon Dolarlık  ihracaat yaptı. Gençali "Ticaretin yanı sıra yıllarca sömürü altında kalmış Afrikalı kardeşlerimize ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Oradaki faaliyetlerimize bakacak olursak, Senegal'in başkenti Dakar'da bir beton santralimiz bulunuyor. Şirketimiz Ekoabt Group ile Afrika’ya ihracata yapıyoruz.. 

Günlük 2 bin metreküp üretim kapasiteli bir santralimiz bulunmakta. Çinli bir firmayla 200 Bin metreküplük bir sözleşme imzaladık. Bu arada tek faaliyetimiz beton değil. Azerbaycanlı ortağımla demir işindeyiz. Ülkenin yüzde 80'lik demir oranı şuanda tamamen bize hakim. Ayrıca otel projelerimiz var, inşaat projelerimiz devam etmektedir. Şehir merkezinin sahillerinde otel inşaatlarımız şuanda faaliyette. 100 yataklı hastane projemiz var. Oda en yakın zamanda başlayacaktır. " dedi. 

29 yaşındaki iş insanı Fatih Gençali'nin Senegal'in başkenti Dakar'da kurduğu beton santrali için mikserler ve pompalarda yola çıktı. Erenler'deki fabrikada yapımı tamamlanan beton mikserleri ve beton pompası Gebze'den gemilere bindirilerek yola çıktı. Genç işadamı Fatih Gençali yaptığı ihracattın bedelinin 10 milyon doları bulduğunu da söyledi.

Editör: Haber Merkezi