Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği (SAKARYAGİAD) Başkanı Zafer Bekdemir, yönetici arkadaşları Samet Karabaş, Hasan Alptekin, Burak Tan, Yunus Emre Tan, Ali Urgan, Akif Avcı ile birlikte pandemi döneminde ekonomi, istihdam ve yapılandırmayla ilgili bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ ile pandemi döneminde üretimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini görüşen SAKARYAGİAD heyeti, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ile istihdamı artırmak için uygulanan teşvikleri konuştu. SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ile hükümetin torba yasayla hayata geçirdiği vergi ve SGK prim borçlarını konuştu.

ÜRETİMDE AKSAMAYA NEDEN OLUYOR

SAKARYAGİAD pandemi döneminde üretimde yaşanan sorunlar SATSO Başkanı Akgün Altuğ’u ziyaretinde masaya yatırıldı. Üretimde çalışanlar ve yapılan filyasyon çalışması nedeniyle temaslıların evlerinde izole olmaları aksamalara neden oluyor. SATSO Başkanı Altuğ aksamalara rağmen üretimde aksamaya izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek “Zorlu bir süreç yaşıyoruz.  Koronavirüs tedbirlerine rağmen testleri pozitif çıkanlar oluyor. Filyasyon çalışmasıyla ciddi bir iş kaybı var. Tedbirlerimizi artırarak, üretimin aksamaması için gayret ediyoruz” dedi. 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

SAKARYAGİAD’ın bir sonraki ziyaret durağı İŞKUR oldu. İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya istihdamı artırmak için uygulanan teşvikler hakkında bilgilendirme yaptı. Tekin Kaya “Devlet istihdamı artırmak için türlü teşvikler veriyor. Pandemi döneminde yaşanan ekonomik daralmadan dolayı kısa dönem çalışma ödeneğini hayata geçirdi. İstihdamı artırmak için adeta seferberlik ilan edilmiş durumda. Bu süreci kenetlenerek hep birlikte aşacağız. İşbaşı eğitim programı başta olmak üzere diğer teşviklerle birlikte istihdamımızı artıracağız. Devlet-millet el ele salgınla mücadeleyi başarıyla sürdüreceğiz” diye konuştu.

İŞ DÜNYASINI RAHATLATACAK

İş dünyasının merakla beklediği devlete olan borçların yapılanmasının konuşulduğu ziyarette SGK İl Müdürü Erhan Çavuş açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Çavuş “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ekonomide de olumsuz etkileri oldu. Salgınla mücadele kapsamında bir dizi önlem alınmıştı. Ekonomiye yansımalarını azaltmak için borçlara yapılandırma geldi. İstihdamı korumak ve üretimini sürdürmek için mücadele veren iş dünyası yapılandırmayla bir nebze olsun rahatlayacak” dedi. SAKARYAGİAD Başkanı Zafer Bekdemir ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Bizim açımızdan ziyaretlerimiz verimli geçti. Zorlu süreci birliktelikle, paylaşarak aşacağız” ifadeleri kullandı

Editör: Haber Merkezi