Tekstil başta olmak üzere sağlık alanında kullanılan ürünleri meclis üyelerine tanıtan Başkan Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye destekleri dolayısıyla teşekkür etti. Yüce, kenevirin bitmek bilmeyen faydası olduğuna dikkat çekerek, kenevirden elde edilen ilk ürünlerin başlangıç olduğunu ve üretim kültürü ile çalışmaların yoğunlaşacağını dile getirdi.

KENEVİRLER İLK ÜRÜNLERİNİ VERDİ
Başkan Ekrem Yüce, “Tarım ve Orman Bakanlığından aldığımız özel izinle Alancuma’da 100 dekarlık bir alanda kenevir ekimi gerçekleştirdik. Hasadını gerçekleştirdiğimiz kenevirlerin değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kenevir tohumlarından üniversitemiz ve Şenpiliç iş birliğiyle yağ elde ettik. Kenevir sabununu ürettik. Liflerinden yastık yaptık. Akyazı’da da bir firmamızla anlaştık ve nihai ürün haline getirdik. Kenevir keçeli halı da ürünlerimiz arasındaki yerini aldı. Bu konuda kararlıyız. Sakarya’da kenevirle sanayide yeni bir alan oluşturacağız. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Meclis üyelerimize katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

ÜRETİM KÜLTÜRÜYLE SAKARYA KAZANACAK
Başkan Yüce, Melen Botanik Vadisi’ni de cennet vadisine dönüştürdüklerini ifade ederek, “Bitkilerimizi toprakla buluşturmuştuk. Ihlamur, biberiye, adaçayı, melisa, kekik, lavanta gibi bitkilerimiz için hasat yaptık. Paketleme işlemlerimizi başlattık. Atıl alanı yeniden şehir ekonomisine kazandırdık. Önümüzdeki süreçte de bir lansman programıyla bölgede hayata geçirdiğimiz çalışmaları etraflıca paylaşacağız. İnşallah Sakarya üretecek, şehrimiz kazanacak. Rabbim tüm çalışmalarımızı bereketlendirsin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi