Sapanca’da düzenlenen buluşmaya Başkan Yüce’nin yanı sıra Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, SATSO Başkanvekili Yüksel Avşar, Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman ve çok sayıda davetli katıldı. Buluşma sonrası katılımcılar festival alanında gezinti gerçekleştirdi.

----


FESTİVAL TANITIMA CİDDİ KATKI SAĞLIYOR
Buluşmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman, “Bilindiği üzere festivalimizin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Çok ciddi bir yol kat ettik. Büyükşehir Belediyemizin himayelerinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. Her yıl ufak rötuşlarla festivalimizi yenilemeye devam ediyoruz. Geçen yıl 180 civarında katılan firma varken, bu yıl pandemi döneminin açık havanın avantajını kullanarak bütün stantlarımızı doldurduk. Festivalimiz Sakarya’mıza çok ciddi tanıtım  katkısı sağlıyor. Şehir dışından birçok misafiri ağırlayacağız. Ekonomik olarak ciddi bir gelir elde edecek şehrimiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyoruz, gerçekten festivalimiz için büyük destek sağladı. Vatandaşlarımızın sağlığı için bütün pandemi tedbirlerini sağlayacağız. Festivalimiz hayırlı olsun” dedi.

----


DIŞ MEKAN ÜRETİMİNİN YÜZDE 30’U SAKARYA’DA
Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, “Dünyada süs bitkiciliği üretimi hızlı değişim gören sektörlerden bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Çoğu ülkede süs bitkisi tüketiminin arttığı görülmektedir. Sektörün son yıllarda gelişimi hızla artıyor. Ülkemizde de bu sektörün hızla geliştiğini söyleyebiliriz. Şehrimiz dış mekan süs bitkiciliği üretiminde ülkemizin yüzde 30’unu karşılıyor. Festivale destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

----


SAKARYA’NIN FESTİVALİ, SAKARYA’NIN TANITIMIDIR
SATSO Başkanvekili Yüksel Avşar, “Festivale bu sene yaşanan salgın nedeniyle daha titiz ve detaylı hazırlandık. Pandemi önlemlerimizi ciddi şekilde alarak katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin sağlıkları için de sıkı önlemler aldık. Etkinliğimizin sorunsuz ve güvenli bir şekilde düzenlenmesine yönelik tüm kurumlarımız sorumlulukları çerçevesinde katkı sunmaya gayret ediyor. Bu festival tüm girişimleri, hazırlıkları, düzenlenmesi ve sonuçları itibariyle Sakarya’nın festivali, Sakarya’nın tanıtımıdır. Yani hepimizin heyecanı, hepimizin emeğidir. Bu yıl üçüncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduğumuz Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği festivalimize emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.

----


FESTİVAL ŞEHRİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAK
Tüm dünyada ve ülkemizde hâkim olan mimari anlayışta peyzajın çok önemli bir konuma sahip olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Şehir planlamalarında ve tasarımlarda peyzaj birçok projenin en önemli adımını oluşturuyor. Hem ülkemizde hem de dünyada süs bitkiciliği ve peyzaj çalışmaları büyük öneme sahiptir. Biz de bu şehrin yöneticileri olarak, hem şehrimizde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarına hem ülkemizdeki hem de dünyadaki ihtiyaçlara cevap verebilmek, bu konuda tüm dünyada söz sahibi olmak için çalışmalarımızı yönetiyoruz. Süs Bitkiciliği ve Peyzaj Festivali, bu amacımıza hizmet eden şehrimizi tanıtan bir faaliyettir” dedi.

----


FESTİVALE KATKI SUNAN TÜM PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR
Şehrimizin sektörde hızla gelişim sağladığını ve örnek şehirlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Süs bitkiciliği yetiştiriciliği alanında şehrimizi hem ülkemizde hem de dünyada söz sahibi haline getirmeyi istiyoruz. Böylelikle hem iş istihdamını artıracak hem de Sakarya’yı sektör liderliğine taşıyacağız. Üçüncüsünü düzenlediğimiz festival, üretim ile pazarlamayı bir araya getirerek hem üreticilerin hem de sektör temsilcilerinin azami verim elde etmesini sağlıyor. Bunu daha önceki yıllarda gördük. Ayrıca sadece iç piyasaya değil aynı zamanda dış piyasaya da ulaşmayı kolaylaştırıyor. Festivalin gerçekleşmesine katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 3. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi